Horoskop na říjen pro milovníky spánku – spánek je důležitý, ale jak na něj?

Horoskop na říjen pro milovníky spánku – spánek je důležitý, ale jak na něj?
Spánek je významná část života každého člověka a podzimní pošmourné počasí přímo vybízí k zalezení do postele, jenže stejně tak vám chmury, které přicházejí s úbytkem světla, mohou bránit v klidném spaní. Co byste tedy měli udělat pro vydatný spánek?

Beran (21.3. – 20.4.)

Máte spoustu energie a vaše mysl je neustále zaměstnaná, proto je pro vás problém se před spaním zklidnit. Spát byste měli v chladnější místnosti, přes den se fyzicky unavit (co si takhle zacvičit?) a než ulehnete do postele, zklidněte tok myšlenek meditací. Důležité je též sladit ložní prádlo s vaší ohnivou povahou, použijte okázalé, jasné barvy.

Býk (21.4. - 21.5.)                                                

Vzdělejte se v oblasti aromaterapie a vytvořte si z postele oázu klidu. Použijte třeba esenciální oleje (nejlépe s vůní levandulí či růží) a naplňte svou touhu po kráse a luxusu. Vyvarujte se jakýmkoliv hádkám a stresovým situacím před spaním. Naopak se nebojte usínat v milé společnosti druhého.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Pracujete za dva a hlavu máte stále plnou nápadů, nezapomeňte však na pořádný odpočinek. Meditací zpomalte tok svých myšlenek a vyčistěte si hlavu. Večer se vyhněte užívání mobilu či notebooku, nebo budete zase vyřizovat emaily do ranních hodin, a ani se nepouštějte do dlouhých diskuzí, jen byste znova zaměstnali mozek a těžko by se vám usínalo.

Rak (22.6. - 22.7.)

Přestaňte nad vším moc přemýšlet a neberte s sebou starosti do postele. Pro lepší spánek použijte teplou pokrývku černé barvy, abyste imitovali noční oblohu. Naplánujte si na večer povídání s rodinou, vyprávění příběhů a příjemně se nalaďte na spánek. Nedovolte starostem ho narušit.

Lev (23.7. - 22.8.)

Přes den vydáte spoustu energie a tak ji musíte dodat pořádným spánkem. Přikryjte se sametovou pokrývkou na prostěradle barvy šampaňského jako pravý král džungle. Zklidněte se před usínáním bylinkovým čajem a přitulte se ke své drahé polovičce pro pocit bezpečí.

Panna (23.8. - 22.9.)

Jste velmi citliví a přemýšliví. Nad čím ostatní mávnou rukou, vy si v hlavě přehráváte ze všech stran. Je proto pro vás problém večer vypnout. Utřiďte si myšlenky psaním deníku, zanalyzujete svůj den, zapište své pocity a ulehněte ke spánku s vyčištěnou hlavou.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Ve vašem životě je důležitá vyrovnanost a rovnováha. Strávíte-li v posteli příliš mnoho času, budete cítit výčitky z prokrastinace, půjdete-li spát pozdě, narušíte svůj denní řád, který je pro vás důležitý. Ložnici si zařiďte tak, abyste se v ní cítila komfortně, nechte v ní jen základní vybavení. V posteli, ve které se nebudete cítit dobře, se ani vydatně nevyspíte.

Štír (24.10. - 22.11.)

Rádi vedete noční život a chodíte spát pozdě. Pro vaše zdraví je však potřeba dodržovat pravidelný režim. Svoji ložnici slaďte do červené, která si nejlépe sedne s vaší temperamentní povahou, a zklidněte svoji mysl relaxačními technikami. Začněte si vést zápisník svých snů a pozorujte spojitost vašich představ s reálným životem.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Ležíte v posteli, snažíte se usnout, ale vaše mysl je neustále bdělá a ve střehu. Nejraději byste vstali a ukonejšili svoji touhu po nových vědomostech a zážitcích. Spánek je ovšem důležitý, zkuste se tedy zklidnit obklopením se fialovou barvou a vedle postele si dejte ametyst. I vaše mysl si musí odpočinout, aby měla dostatek sil na splnění vašich snů a cílů.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Nepřistupujte ke spánku jako k povinnosti, nejen vaše tělo, ale i mysl si musí odpočinout. Před usnutím meditujte, zklidněte se, a když máte volno, nebojte si přidat pár hodin spánku navíc. Když si dostatečně neodpočinete, nebudete moci během dne podat výkon, na který jste zvyklí.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Jste zvyklí ponocovat dlouho do noci a nedopřejete si dostatek spánku. Vodnář je znamení vzduchu a vody. Vyberte si do ložnice barvy mraků (světle šedou, krémovou) a před spaním si naložte nohy do vodní lázně. V posteli se vyhněte používání elektroniky a čtení knih, oboje od vás spánek odežene.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Rádi a dlouho spíte, je to čas, kdy se odstřihnete od reality a sníte. Vaše sny jsou bohaté a umíte je analyzovat. Večer si napusťte ozdravnou koupel v soli a levandulích, které odplaví stres, a barvy v ložnici laďte do modra, budete si připadat jako v moři, ve vašem domovském prostředí. 

Zdroje: