Horoskop plodnosti: Opravdu dokáže předpovědět, kdy je nejlepší doba k početí? A proč se jím řídit?

Horoskop plodnosti: Opravdu dokáže předpovědět, kdy je nejlepší doba k početí? A proč se jím řídit?
Horoskopů existuje opravdu nespočet. Tak proč by se k astrologii nemohla připojit i snaha o miminko? Horoskop plodnosti posuzuje, kdy jste vy a váš partner na vrcholu plodnosti, kdy je nejvhodnější doba početí, a dokonce jak vaše těhotenství bude probíhat. Jak to funguje a proč to zkusit?

Co je horoskop plodnosti a co se z něj dozvíte?

Horoskop plodnosti může pomoci, pokud máte problém otěhotnět a snažíte se najít ten nejvhodnější termín k početí. Může ale pomoci všem párům, které se snaží o miminko a chtěly by se dozvědět více o své vzájemné kompatibilitě v plodnosti.

Horoskop vám poradí, zda máte šanci otěhotnět, a i v případě neplodnosti pomůže najít datum, ve kterém by se vám mohlo podařit počít. 

Pojem plodnost je brán jako schopnost reprodukce, a to jak u žen, tak mužů. Právě proto je důležitá i vzájemná kompatibilita, kterou můžete díky horoskopu zjistit.

U žen plodnost v průběhu života klesá. Na vrcholu je mezi dvacátým a třicátým rokem, kdy má žena nejvyšší předpoklady k tomu, že na svět přivede zdravého potomka. Výrazný pokles přichází podle statistik kolem 35. roku života, ale samozřejmě je to individuální. Pojem neplodnost se poté používá u žen, kterým se nedaří otěhotnět více než rok. Kromě věku na ni může mít vliv také životní styl, obezita, kouření, dědičná onemocnění a tak dále. Je tedy vhodné, aby žena měla přehled o svých možnostech a mohla je zohlednit při plánování své budoucnosti. A právě to může horoskop plodnosti zařídit tím, že vymezí nejlepší období k otěhotnění.

U mužů se věk na plodnosti nepodepisuje v takové míře jako u žen. Je sice taktéž ovlivněna životním stylem a genetickými predispozicemi, ale pohlavní buňky u nich průběžně dozrávají, takže s přibývajícím věkem nedochází k žádným dramatickým změnám. Velká část mužů tedy může mít děti bez problémů i ve vyšším věku. U každého je to však jinak, a tak je dobré do horoskopu uvést i datum narození partnera, díky kterému dosáhnete přesnějšího výsledku.

Zdroj: Africa Studio / Shutterstock

Horoskop vám také může pomoci co nejlépe těhotenství naplánovat a odhalit, jak přibližně bude probíhat.

Proč a jak to vyzkoušet?

Horoskop plodnosti se může hodit každému. Pokud si však lámete hlavu nad tím, proč byste to vůbec dělali a zda to vlastně může něco vypovědět, odpovědí je jednoduše: Proč ne? Proč to nezkusit, jestli máte s početím dlouhodobé problémy a snažíte se najít jakékoliv možné řešení? Pomoci vám však může i v případě, že chcete vědět více o vaší vzájemné kompatibilitě s partnerem nebo o tom, kdy by pro vás byl vhodný termín početí a období těhotenství, a to v jakémkoli věku.

Jak ale na to?

To už je snadné. Stačí si podrobný horoskop se vším, co byste si přáli vědět, nechat vypočítat od astrologa či někoho, kdo se sestavováním horoskopů zabývá. Tento výsledek bude nejpřesnější a nejpropracovanější, přestože si za něj mohou naúčtovat i vyšší částky (ceny se většinou pohybují kolem 1000 Kč).

Pokud do horoskopu zatím nechcete příliš investovat, ale myšlenka vás zaujala a chtěli byste se dozvědět více, i když to nepůjde do úplných podrobností, můžete vyzkoušet online kalkulačky, které ale většinou vypočítají jen vaše nejplodnější dny. Nemusí být tak přesné, ale pro představu stačí a rozhodně je můžete vyzkoušet, než se pustíte do odborně sestaveného horoskopu.

 

Zdroje: