Čtyři roky, 50 porušených slibů a mnoho společenských faux-pas, taková byla prezidentská bilance Donalda Trumpa

Čtyři roky, 50 porušených slibů a mnoho společenských faux-pas, taková byla prezidentská bilance Donalda Trumpa
Sliby, chyby. Toto rčení přesně vystihuje prezidentská dráha Donalda Trumpa. Nespočet nesplněných slibů a řadu společenských přešlapů dovršil tím, že neumí prohrávat.

Za čtyři roky v úřadě se stihl zesměšnit víc než kterýkoliv jiný prezident USA v historii. Vybrat pár přešlapů Donalda Trumpa, které si zaslouží stát na pomyslné bedně vítězů může být skutečný oříšek, přesto jsme se o to pokusili. 

Zbyla po něm jenom zeď

Takřka celá Trumpova kampaň se točila kolem nelegální imigrace do USA, zvláště mu pak leželi v žaludku migranti ze Střední Ameriky a Mexika, proto se rozhodl postavit podél jižní hranice Spojených států zeď, která sice není dostavěná, ale přesto 930 km není úplně málo. Stavba zdi mu ale paradoxně sebrala voliče v kdysi republikánské základně, v Arizoně, jejíž obyvatelé se ve volbách přiklonili k demokratickému kandidátovi Bidenovi. Vadilo jim, že Trump staví zeď na místech, kde běžně migranti ani hranici nepřekračují, a tak pouze hyzdí místní přírodu.

Chudák Melania

První dáma Melania Trump to se svým manželem vůbec neměla lehké, zvláště když její choť absolutně nezvládá zásady společenského chování. Ať už napomínal ve společnosti manželku, že by se měla více usmívat, nebo trapas na inauguračním plese, kde si Trump během tance hlasitě zpíval spolu s Frankem Sinatrou. 

Trump v době koronavirové

Donald Trump se po celou dobu pandemie situaci zlehčoval. Nejdřív se vyjádřil o svém synovi, který se prý koronavirem nakazil, ale už za 15 minut byl zase zdravý, poté nechápavě poznamenal, proč se zkrátka desinfekce nestříká rovnou do těla, to by mohlo covid zničit. Tomu všemu nasadil korunu v momentě, kdy se sám koronavirem nakazil, ale přesto vystoupil před lidmi, a dokonce se před svými příznivci promenádoval v autě, čímž ohrožoval zdraví řidiče.