Správný čas pro renovaci koupelny. Inspirujte se novými trendy

Správný čas pro renovaci koupelny. Inspirujte se novými trendy
Koupelna už dávno není jen místem, kde se postaví vana a pračka a zavěsí dvě police. Zařizování koupelen je dnes věnována stejná pozornost, jako zařizování ostatních místností v domácnosti.

V letošním roce koupelnová móda navázala na loňské trendy, kdy koupelny ovládl styl VINTAGE (doplňky a designové předměty vyrobené před desítkami let, například před padesáti až sto lety).

Do módy se tedy vrací styl z padesátých a šedesátých let minulého století. Tato doba zanechala výrazný styl, který se v novém a modernějším provedení vrací.

Nebojte se „odvázat“ s geometrickými vzory na dlaždicích a dekoracích, prosklenými skříňkami a benátskými zrcadly (zrcadla, která mají uprostřed funkční plochu a po okrajích jsou broušené a ryté zrcadlové segmenty, které vytváří díky broušení a lomu světla různé světelné odlesky).

Záchody a bidety mají harmonické linie, modely jsou klasické a jednoduché. Pro záchod a bidet se upřednostňuje zavěšení, které je nejen hezké, ale hlavně praktické pro snadnou údržbu. I v malém prostoru tak bude každý kout dostupnější.

Umyvadlo je jedním z nejdůležitějších prvků. Kromě využití pro každodenní hygienu má umyvadlo i estetickou hodnotu. V průběhu let se vyzkoušely nejrůznější modely: vestavěná, zasazená do desky, umyvadla zavěšená na zdi, dvojitá, rohová i volně stojící. Z tvarů vévodí obdélník, který zapadne do moderní i klasické koupelny. V menších koupelnách je ideální umyvadlo zavěšené na zdi. Design je hladký, bez ozdob.

Koupelnový nábytek je navrhovaný minimalisticky, jednoduše a funkčně.

Do koupelen se vrací přírodní materiály: kámen, mramor, dřevo.

Mezi oblíbené barvy patří pastelové a hitem je růžová. Ta už není považovaná pouze za ženskou barvu, ale jde o barvu, která vytvoří harmonické, relaxační a příjemné prostředí.

Upřednostňují se všechny přírodní barvy, zajímavá je lesní zelená a všechny odstíny šedé, vše v matných tónech.

Kohoutky a baterie jsou už klasicky v provedení chrom, ale objevují se i ve zlaté barvě a také je zajímavým řešením bílá a černá barva.