Pi je nová kryptoměna, na které může zbohatnout každý

Pi je nová kryptoměna, na které může zbohatnout každý
Není tomu tak dlouho, co kryptoměny zažily svůj boom. Bitcoin má v současné době hodnotu více než milionu korun a na trhu se objevují další měny, včetně Pi, která je nyní dostupná pro všechny a může být příjemným zajištěním na stáří.

Peníze budoucnosti 

Digitální peníze zřejmě netřeba představovat. Mnozí by se nejraději vrátili zpět do roku 2015, nakoupili bitcoiny a tím by se zajistili až do konce života. Nyní je zásadní nevýhodou velká volatilita, tedy strmé poklesy a růsty v rámci krátkého časového úseku. Na druhou stranu s sebou digitální měna nese řadu výhod, vyšší bezpečnost, anonymitu, nepodléhá kontrolám bank, přesto není její budoucnost zcela jasná. Pro krátkodobé investice je v současnosti výhodná, zda se ale uchytí jako skutečná alternativa současného finančního systému, to je otázka. 

Nejdostupnější kryptoměna

Možná jste slyšeli o bitcoinových farmách. V počátcích bitcoinu vám totiž k těžbě stačil obyčejný procesor, jaký má v notebooku každý. S přibývajícím množstvím těžařů ovšem stoupaly také nároky na výkon. Již několik posledních let má smysl těžit pouze na specializovaných digitálních obvodech. Kromě toho, že těžba bitcoinu vyžaduje množství drahého hardwaru, spotřebovává také obrovské množství energie a snadno se tak může stát, že z ní nebudete nijak výrazně profitovat. Proti tomu se staví nová kryptoměna Pi, kterou lze těžit bez nákladů, pouze prostřednictvím smartphonu. 

Zdroj: Autor: Worawee Meepian / Shutterstock

Možnost zisku téměř bez práce

Univerzita ve Standfordu přišla s unikátním projektem, který by v případě úspěchu přiblížil kryptoměnu všem lidem. Nároko na hardware jsou minimální, fakticky k těžbě totiž nedochází přímo v mobilu, ale je přenesena na digitální infrastrukturu. Datové přenosy samozřejmě probíhají, ale v neznatelné míře, stejně tak využití baterie. Systém tak všechno provede za uživatele, který má pouze jediný úkol. Jednou za den navštívit aplikaci a potvrdit, že je aktivním těžařem. 

Proti tomu se staví nová kryptoměna Pi, kterou lze těžit bez nákladů, pouze prostřednictvím smartphonu. 

Jak začít těžit 

Aplikace Pi Network je dostupná v Google Play a App Store. Registrace je jednoduchá, na výběr je přihlášení pomocí telefonního čísla nebo Facebooku. Vývojáři si ovšem zakládají na bezpečnosti, každá osoba může těžit pouze z jednoho zařízení a pro přístup do aplikace je třeba zadat jméno někoho z již aktivních těžařů. Pokud nikoho takového neznáte, další těžaře jednoduše najdete na internetu. Při registraci získáte 1 Pi jako bonus, poté těžíte s frekvencí 0,1 Pi za hodinu. S širší uživatelskou základnou ovšem bude frekvence těžby nově registrovaných klesat. Zisk si můžete navíc zvýšit přizváním dalších uživatelů. 

Hodnota kryptoměny Pi

Aplikace je stále v procesu vývoje, ke vstupu na burzu by mělo dojít v letošním roce. Dokud tedy měna nebude zalistovaná, nebude mít žádnou hodnotu. Její následná hodnota zůstává předmětem predikcí, dosavadní vývoj však vypadá velmi příznivě. Počet uživatelů roste exponenciálně, nyní dosahuje 15 milionů a každým měsícem několik milionů přibývá. Výdaje jsou nulové a provoz aplikace zabere pouze několik vteřin denně. Odhady hovoří o tom, že jeho výše by měla dosáhnout minimálně jednotek dolarů, optimisté hovoří až o stovkách dolarů. 

Aktuální hodnotu (cenu) na trhu můžete najít zde. Nicméně buďte na pozoru, v době psaní tohoto článku za sebou prozatím tato kryptoměna nemá ICO (nebyla uvedena na žádné burze).


Důležité sdělení: tento článek neslouží jako investiční doporučení. Každému uživateli doporučujeme, aby se pokusil nashromáždit co možná nejvíce informací z různých zdrojů a pečlivě svoji investici/vložení svých finančních prostředků zvážil. V případě kryptoměn je třeba mít neustále na paměti, že jde o trh, který je skutečně velmi volatilní a riziko může být někdy velmi vysoké.