Zábavný kudrnáč, který baví mladé lidi – politik Dominik Feri

Zábavný kudrnáč, který baví mladé lidi – politik Dominik Feri
Dominika definuje Wikipedie jako politika a instagramového influencera, což je ojedinělé a určitě hodně zajímavé. Pokud se podíváte na jeho Instagram, tak pochopíte, že je to opravdu populární mladý muž.

Téměř 700000 sledujících je na politika slušný výkon. Hlavně když je mu pouhých 24 let, není to krásná modelka ani světově známý sportovec.

I přesto, že má Dominik opravdu nepřehlédnutelný styl, je i zábavný a samozřejmě využívá sociální sítě k šíření informací z dění v naší zemi.

Dominikova cesta do politiky byla tak trochu náhodná, což je docela zajímavé. Sotva plnoletý kandidoval v roce 2014 jako nezávislý kandidát za TOP 09 do zastupitelstva v Teplicích. Zvolen nebyl, ale získal dost hlasů, aby byl vedený jako náhradník. Po odstoupení radního Petra Měsíce se stal zastupitelem a byl zvolen radním. Svým zvolením se stal nejmladším radním v České republice.

Po vstupu do TOP 09 si ho za svého poradce vybral Karel Schwarzenberg. V roce 2017 kandidoval za TOP 09 na posledním místě na pražské kandidátce. 15000 preferenčních hlasů z něj udělalo zvoleného poslance.

V Poslanecké sněmovně se věnuje činnosti v Ústavně právním výboru, což je vzhledem k jeho studiu na právnické fakultě docela rozumná volba.

V roce 2019 se stal terčem rasistického útoku dvojice mužů a krátce byl hospitalizován. Dominik je sice Čech, ale na jeho vzhledu se podepsaly geny předků z Etiopie. Hlavně jeho vlasy vypadají hodně exoticky a když se po volbách řešil zasedací pořádek v Poslanecké sněmovně, prostorově výrazný účes Dominika to trochu komplikoval.

Feri je velice aktivní mladý muž, je také jazzový hudebník a fotograf. Má rád velice elegantní oblečení, které kontrastuje z jeho věčně rozcuchanými vlasy.

Jeho význam jako mladého politika, který se chce zapojit do správy této země, je ovšem i jinde.

Citace z příspěvku jedné učitelky, který byl zveřejněný na Feriho instagramovém účtu:

„Vážený pane Feri, jsem učitelkou na učilišti a nemám na vás žádný dotaz. Chci Vám poděkovat za to, co děláte. Učím 8 let a dosud nikdy jsem u žáků nezažila takový zájem o politiku a dění v ČR i ve světě, jako nyní, a myslím, že je to vaše zásluha.

Tedy objevila jsem váš profil díky nim. Prostě všichni středoškoláci vědí, kdo je Choco_afro a teď už i učitelé.

Děkuji, že u nich vzbuzujete zájem, Bůh ví, že to není jednoduché. A přeji mnoho úspěchů!“