Chuck Norris neslaví narozeniny, narozeniny slaví Chucka Norrise. Schválně, jestli ho poznáte jako mladíka na skatu

Chuck Norris neslaví narozeniny, narozeniny slaví Chucka Norrise. Schválně, jestli ho poznáte jako mladíka na skatu
Chuck Norris je asi nejvíce kultovní superhrdina všech dob. Člověk, který zvládne všechny kliky, který zabije jedovatého hada tím, že ho kousne, a který dokáže zabít dvě rány s jednou mouchou slaví 10. března již 81. narozeniny. A i v tomto věku je to nejhustější chlap na světě.

Sportovní talent

Chuck Norris (správným jménem Carlos Norris) se hodně brzy rozhodl pro bojové umění. Jeho původním přáním bylo stát se policajtem, proto vstoupil hned po vystudování střední školy do americké air force. Roku 1960 se jako vojenský policajt dostal do Korey, tam se od místních naučil bojové sporty, které mu měly do budoucna být hodně prospěšné pro kariéru v Hollywoodu.

Norris dosáhl hned ve dvou bojových sportech 8. dan (což je třetí nejvyšší a dostačující, aby si mohl říkat mistr). Nejprve se naučil Tang-Soo-Do a poté Taekwondo. Byl dokonce úplně prvním neasijským mužem, jenž dosáhl 8. danu v těchto sportech. Později vyhrál přes 30 turnajů, otevřel vlastní školy a stal se učitelem bojových sportů. Taktéž se setkal s legendárním Brucem Lee a začal se zajímat o brazilské Jiu JItsu a karate.   

Po sportovním úspěchu hned do Hollywoodu

První velkou roli získal díky přátelství s Brucem Leem, který mu zajistil postavu hlavního antagonisty ve snímku „Cesta draka“. Měl to být první a poslední film, kde byl poražen. Chuck Norris sice neměl velký zájem o to pokračovat s herectvím, známý herec Steve McQueen ho ale dokázal přemluvit. Od té doby se objevil ve více než 40 filmech. V drtivé většině hrál krutého komisaře či neporazitelného policajta (a tím pádem mohl aspoň na plátně být tím, co si od dětství přál).

Jeho nejznámější roli si zahrál od roku 1993 do roku 2001 v seriálu „Walker, Texas Ranger“. Během devíti řad a více než 200 epizod se postaral o jakéhokoliv padoucha v Texasu, a je asi jasné, že je všechny zneškodnil. Zatím poslední herecké výstupy nalezneme ve filmu „Expandebles: Postradatelní 2“ a v kriminálce „Hawaii 5-O“.

Od roku 2005 po internetu kolují tzv. „Chuck Norris Memes“. Podle nich není Chuck Norris jen neporazitelný, ale dokáže i nejvíce nemožné věci, jako třeba „Chuck Norris se trefil jedenáctkrát do deseti terčů. S devíti náboji!“, „Když se Hulk naštve, stane se z něj Chuck Norris.“ nebo „Chuck Norris jednou kopnul planetu Zemi. Ještě pořád se točí.“

10. března slaví 81. narozeniny Chucka Norrise a my mu přejeme další pořádnou dávku nezapomenutelných fórů.