Jak začít komunikovat s mužem ve znamení Kozoroha

Jak začít komunikovat s mužem ve znamení Kozoroha
Muži narození ve znamení Kozoroha jsou jedni z nejzáhadnějších lidí. Můžete mít pocit, že jste v koncích, když se snažíte s tímto mužem mluvit. Chce to jen trochu změnit úhel pohledu, abyste Kozoroha pochopili. Přečtěte si několik tipů, jak s ním lépe komunikovat.

Buďte přímí

Kozoroh je znamení, které si jde tvrdě za svým cílem. Když mluvíte s Kozorohem, můžete si připadat trochu jako na pracovní schůzce. Kozoroh rád mluví o tom, co je nutné a potřebné, ale jindy zarytě mlčí. Nalaďte se na jeho způsob komunikace a mluvte tím nejjednodušším způsobem, jakým dokážete. Mluvte vážně a upřímně. 

Buďte trpěliví

S Kozorohem si opravdu počkáte. Kozorohové jsou formální lidé, kteří se i v neformálních vztazích často chovají velmi opatrně. Na začátku vztahu můžete dlouho váhat, jestli k vám tento muž chová nějaké city. Nespěchejte a vytrvejte. Láska v něm dlouho zraje, než se ji rozhodne projevit, ale potom to stojí za to. 

Muž Kozoroh se na začátku vztahu nikdy nepouští do hlubokých rozhovorů. Nejprve si k vám potřebuje vybudovat silný pocit důvěry a zjistit, jestli jste dostatečně odolní. Má rád osobnosti, které si dokážou počkat a projevit skutečnou výdrž. 

Zůstaňte nohama na zemi

Kozoroh je zemitým znamením, které ví, co chce. Vidí věci tak, jak skutečně jsou. Nepotřebuje pozitivní nadhled a vidinu šťastného konce. V rozhovoru s ním nikdy nic nezlehčujte a nesnažte se jej chlácholit. Pokud už se s vámi podělí o své starosti, rozhodně nechce, abyste ho litovali. Místo toho mu zkuste tiše naslouchat s důvěrou, že on ví nejlépe, jak svou situaci vyřešit.

Nebojte se vážnosti

U Kozoroha příliš neuspějete s lehkomyslností. Kozoroh bere věci vážně a podobný postoj očekává i od ostatních. Před mužem Kozorohem se nevyplatí nic zatajovat a už vůbec ne lhát. Pokud se budete chovat způsobem, který v něm vyvolá pochybnosti či nejistotu, pravděpodobně spolu dlouho nezůstanete. 

Podělte se s ním o svou vizi

Kozoroh oceňuje ambiciózní a přemýšlivé lidi. Pokud se s ním podělíte o svůj výhled do budoucnosti, nepochybně ho zaujmete. Zároveň mu tak dáte impuls k tomu, aby začal mluvit o svých hodnotách a touhách. Postupně můžete zjistit, že se vaše cíle v něčem shodují.

Dovolte mu, aby se ujal vedení

Muž Kozoroh se může cítit jistěji, nabyde-li dojmu, že rozhovor řídí. V případě, že sami nenacházíte způsob, jak konkrétní myšlenku vyjádřit, nechte jej převzít velení. Dáte-li mu prostor řízení hovoru, časem určitě najdete příležitost, jak si s ním popovídat o svých emocích a pocitech. 

Zdroj článku: