Horoskop pro milovníky sladkostí aneb kdo si rád pochutnává na sladkém a kdo nehřeší vůbec?

Horoskop pro milovníky sladkostí aneb kdo si rád pochutnává na sladkém a kdo nehřeší vůbec?
Tabulka čokoláda na uklidnění, krabice zmrzliny pro lepší náladu a bonbony jen tak pro radost. Přesně takto mnozí z nás přistupují ke sladkostem. Na sladkém jídle si často pochutnávají například berani, kteří životosprávu příliš neřeší, kdo ale sladké vůbec nemá v lásce jsou blíženci, kteří si chtějí udržet svou vytouženou postavu.

Jak jste na tom vy podle hvězd? Milujete sladké či ho nenávidíte?

Beran

Berani bývají během celého dne tak rozlítaní, že jim příliš času na kvalitní jídlo skutečně nezbývá. O jídle tak vůbec nepřemýšlí a k obědu jim vůbec nevadí nějaký fast food či proteinová tyčinka. Nemají navíc ani trpělivost, tudíž je pro ně vaření doslova zapovězeno. Co ovšem milují ze všeho nejvíce jsou právě sladkosti. Dávají si tak pravidelně každé ráno namísto kávy horkou čokoládu a po obědě vždy musí následovat zákusek.

Býk

Býk je v oblasti stravy poměrně velký požitkář. Tento fakt se poté odráží také na jejich vlastnosti, kterou je přejídání se. Často totiž nejsou schopni odhadnout správnou porci jídla, a tak si naservírují mega porci všeho, co milují. Jelikož ujíždí na sladkém, jejich váha se často nejen po Vánocích stává jejich nepřítelem číslo jedna.

Blíženci

Ač blíženci neradi vaří, jelikož je pro ně vaření velmi nudnou činností, jídlo milují. Často se ovšem nezamýšlejí nad tím, co skutečně jedí. Měli by ovšem vědět, že pro jejich věčné aktivity je třeba také doplňovat energii a tu ze sušenek a sladkostí rozhodně získat nelze. A ač blíženci na sladkém příliš neujíždějí, když po ruce není nic jiného k jídlu než rýžový nákyp či tabulka čokolády, nemají s tím problém.

Rak

Raci mají často nemalé problémy s trávením, a tak by se měli vyhýbat především těžkým jídlům a také sladkostem. Odepřít si ovšem krémový dezert je pro Raka velmi těžké, a tak raději přežije bolesti břicha, než aby si po vydatném obědě nedopřál svůj oblíbený Míša řez či kremroli.

Lev

Lvi jsou vždy velmi rádi středem pozornosti a mají velkou oblibu v různých společenských akcích, ke kterým patří alkohol. Nemají vůbec žádný problém s tím kombinovat šampaňské a dobrou belgickou čokoládu. Lvům ovšem prázdné kalorie v podobě těchto pamlsků rozhodně nedělají dobře, a tak by se měli nad svou životosprávou zamyslet dříve, než bude pozdě.

Panna

Panny ve většině případů po sladkém příliš neprahnou. Moc dobře totiž vědí, jaké pokrmy jim dělají dobře a jaké nikoliv. Panny si navíc libují ve zdravé stravě, a tudíž je pro ně nepředstavitelné, že by se každý den cpali čokoládou či pojídali zmrzlinu. Naopak pokud je přepadne chuť na něco sladkého, tak si rádi zobnou sušených banánů, meruněk, datlí či si ulomí kousek hořké čokolády.

Váhy

Váhy často směřují od jednoho extrému k druhému. Zatěžují tak zpravidla vždy jednu misku vah. Buď jí váhy naprosto vyváženě a zodpovědně anebo naopak nezodpovědně a špatně. Pokud mají Váhy za sebou úspěšný den, dopřejí si kvalitní jídlo a zhřeší sklenkou vína, pokud naopak zažívají den pod psa, rádi sáhnou po tabulce čokolády či jiné laskomině.

Štíři 

Štíři hřeší cukrem až příliš. Cukr je pro ně navíc nepřítelem číslo jedna a měli by se mu za každých okolností vyvarovat. Štíři by tak měli popřemýšlet nad tím, zda by nebylo vhodnější cukr nahradit například stévií, čekankovým sirupem či kokosovým cukrem. Rozhodně není moudré cukr doplňovat zmrzlinou, dorty a bonbony.

Střelec

Střelci často mívají kachní žaludek, a tak jim nedělá větší problémy kombinovat sladké a slané dohromady. Libují si nejen v uzeninách a instantních polévkách, ale také v čokoládách, dortech a sladkých nápojích. Nelze se tak divit tomu, že jejich zdraví trpí.

Kozoroh

Kozoroh si více než na sladkém potrpí na klasické české kuchyni. Po takto vydatném jídle se ovšem nebojí ani následného zákusku v podobě koláčku či jiného dezertu ke kávě. Často ovšem kozorohům chybí potřebný vápník, který ze sladkého či svíčkové jen tak nedostanou, a tudíž je na místě zařadit do svého jídelníčku i mléčné výrobky.

Vodnář

Vodnáři v jídle rádi experimentují, a tudíž se nebojí ochutnat chilli čokoládu či si dopřát tvarůžkovou zmrzlinu. Pro jejich trávicí trakt, ale také pro jejich celkové zdraví je poměrně důležitá různorodost jejich jídel, která jim ovšem jde zcela famózně.

Ryby

Ryby snad ani vůbec netuší, že nějaké sladké na světě existuje. Sklon ke sladkým věcem neměli ryby ani v dětství natož v dospělosti. Spíše než sladké si raději dají vyvážený oběd a po něm si namísto zákusku raději dopřejí šálek lahodné kávy.

Zdroj:

  • autorský text