Která znamení mají tendenci k tloustnutí?

Která znamení mají tendenci k tloustnutí?
V dnešní době naštěstí dospíváme do bodu, kdy osoby neodsuzujeme podle vzhledu. Nějaká ta kila navíc nebývají problém společenský, ani estetický, nicméně zdravotním problémem stále zůstávají. Kdo by si měl dávat pozor na rychle přibývající kila?

Která znamení mají tendenci k tloustnutí?

O svoje tělo bychom se měli stále starat, i když nás k tomu nebude nutit tlak okolí. Žádný organismus nemá přirozené tendence k tloustnutí. Pokud nás netrápí nějaká nemoc, vždy jde o životní styl a o to, zda se dostatečně hýbete. Z toho vyplývá, že spíše než rozdílná těla vedou k tloustnutí rozdílné osobnosti. 

Každý z nás má v sobě nějaké ty neduhy, které nám ztěžují naši snahu o životní styl –⁠ někdo miluje dobré jídlo, někdo zase nemá rád pohyb. Některá znamení propadají snadno do stresu a uklidňují se jídlem. Pokud se v tom vidíte, nezoufejte, neznamená to, že jste odsouzeni k přibírání váhy. Rozhodně jsou ale mezi námi lidé, která se musí snažit více než jiní. 

Býk (22. 4. –⁠ 21. 5.)

Býci milují dobré jídlo. Máte rádi svoje pohodlí a k tomu nepochybně patří jenom ty nejlepší pokrmy. Je jedno, jestli jsou zdravé, hlavně že dobře vypadají a ještě lépe chutnají. Nejlepší relax pro vás je ležet v klidu u filmu a ukusovat u toho pizzu, kterou jste si nechali dovézt. Nic z toho nevadí, dokud máte nějakou fyzickou aktivitu, která by tuto libůstku vyvažovala. Pokud ne, je možné, že budete velice snadno přibývat na váze. Nemá však smysl u vás omezovat lásku k jídlu, spíše si raději najděte lásku i k nějakému tomu sportu.

Váhy (23. 9. –⁠ 23. 2.)

Příčinou vašeho nadměrného jezení je často nuda. Potřebujete nějakou aktivitu, ale do ničeho se vám nechce. Rozhodnete se proto pro jednoduché řešení –⁠ vytáhnete balíček chipsů a usadíte se do pohodlného křesla. Možná vás následně nějaká aktivita napadne, nicméně stát se tak nemusí a vy tak strávíte klidně celý večer. Další den budete litovat, ale už jste na svoje záchvatovité přejídání zvyklí. Dejte si ale pozor, i když se sportu věnujete a následky na sobě nevidíte, možná přijímáte velké množství nezdravých látek, což se může projevit až v budoucnosti.

Vodnář (21. 1. –⁠ 20. 2.)

Vodnáři si moc dobře uvědomují, co dělají. Když se rozhodmete, že chcete jíst pořádně, tak to prostě uděláte. Máte svoje vlastní chutě a neřešíte, jaká je denní doba. Klidně si o půlnoci zajdete k ledničce a nakrájíte si svůj oblíbený salám. Proč se omezovat? V tomhle jste sebevědomí a neřešíte žádné diety - víte, že přibrat se dá po všem. Dokonce vám ani nevadí jíst dokola to samé. Když to zrovna chcete, tak si to dáte, klidně i po čtvrté. Tento nepravidelný režim příjmu někdy i nekvalitní stravy ale může mít svoje následky ve formě přibírání.

Štír (24. 10. –⁠ 22. 11.)

Neradi to přiznáváte, ale máte sklony k závislostem. Lákání dobrého jídla je občas silnější než vy a často to tak může být i s alkoholem, který si silně na večírcích dopřáváte. Obecně sebekontrola je téma, které neustále řešíte. Může to pro vás být i způsob, jak se vypořádávat se svými problémy a občas můžete vystřídat epizody přejídání sladkého nebo slaného.

Někdy vám přejde trpělivost se sebou samými a najdete si dietu. Nebojíte se jít do extrémů a sice dietu můžete zdárně dokončit, ale riziko další sklouznutí k přejídání tu pořád zůstává. I přesto jste ale k sobě někdy až příliš sebekritičtí. Zkuste se s vašimi problémy svěřovat někomu, kdo zůstane objektivní a popravdě vám řekne, jak na tom právě jste. Určitě to vaší sebekontrole pomůže.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.yogajournal.com