Vhodné líčení navodí mladistvý vzhled i ve zralém věku

Vhodné líčení navodí mladistvý vzhled i ve zralém věku
Věděli jste, že vhodným líčením můžete dosáhnout nejen líbivé tváře, ale také mladšího vzhledu? Je však zapotřebí, abyste to, dámy, vzaly za ten správný konec.

Abyste svůj vzhled vylepšily a popřípadě jste po nalíčení vypadaly mladší, můžete využít služeb kosmetičky, ale není to bezpodmínečně nutné. Nalíčit se takovým způsobem dokážete i samy, jen musíte dodržet některá základní pravidla obličejového stylingu. Pak lze docílit toho, že budete i po padesátce vypadat až o deset let mladší.

První zásadou je, že méně znamená více. Platí to hlavně při nanášení make-upu – mnohé z vás by si mohly myslet, že jeho vysoká vrstva zahladí všechny stopy v tváři, ať jsou to vrásky nebo skvrny na pleti. Není to pravda. A také nevolte příliš hutný make-up. Líčení má být jemné, a co nejméně na obličeji viditelné. Má mít zkrášlující a omlazující efekt, avšak samotné použití kosmetických přípravků by mělo uniknout zraku pozorovatele.

Jak docílit některých efektů

Svěží a jasné oči – rozjasnění očí docílíte tak, že do vnitřního koutku nanesete nepatrné množství rozjasňovače. Stejně tak lze nanést nepatrnou vrstvu rozjasňovače pod oči.

Mladistvý vzhled – dodá vám ho použití bronzeru (doporučuje se krémový, aby byla zachována hydratace pleti) a tvářenky, která obličej oživí (existují nejen práškové, ale i tekuté tvářenky).

Mat raději než lesk – kosmetické přípravky, zejména bronzer a tvářenku používejte v matnějším provedení, optimální je saténový vzhled, případně s nepatrným oroseným leskem. Bude-li se vám obličej lesknout příliš, budou se póry zdát více rozšířené.

Hydratační mlha pro fixaci make-upu a hydrataci pleti použijte hydratační mlhu ve spreji.

Nepoužívejte: příliš syté barvy, tmavé oční stíny, přípravky se třpytkami.

K dobrému a mladistvému vzhledu nestačí jen vkusné nalíčení, ale také pravidelná péče o pleť, aby toho bylo co nejméně ke korekci. Ve vyšším věku je textura, tón a pružnost pleti jiná, než byla dříve, a proto je nutné vyměnit původní kosmetické prostředky za nové pro zralou pleť – ty budou lépe odpovídat vašemu věku. A stejně tak je to s líčidly.

Kromě líčení nezapomínejte i na pravidelnou péči o pleť.

Kromě líčení nezapomínejte i na pravidelnou péči o pleť. | Zdroj: Milkos / Depositphotos

Jak při líčení postupovat

Čím jsme starší, tím víc se naše pleť vysušuje. Mějte to tedy na paměti, a před líčením a nanesením make-upu použijte nejprve nemastný hydratační krém. Hydratace „uzavře“ vodu v pokožce, pleť se narovná a už to samo o sobě dodává mladistvější vzhled. Zvolíte-li krém obohacený o peptidy, vitamín B a kyselinu hyaluronovou, vylepšíte navíc pevnost a elasticitu pleti.

Máte-li kruhy nebo otoky pod očima, jemně si do těchto partií vklepejte kofeinové oční sérum, nebo rozjasňovač v broskvovém barevném odstínu.

Nyní přišel čas na podkladovou bázi pod make-up; stejně jako hydratace by měla být na základě vody, a nikoliv oleje. 

Make-up volte lehký, případně místo něj barevný hydratační krém. Při jeho nanášení dbejte na to, abyste ho dobře rozetřely do „ztracena“. Nesmíte mít tmavý obličej a bílý krk! K roztírání používejte jemný štětec a houbičku pro vklepání make-upu do pleti.

Na závěr na make-up naneste bronzer a tvářenku – pořiďte si dózičku s perlovou tvářenkou či bronzerem; perličky mají každá jinou barvu a dohromady vám na tváři vykouzlí ten správný barevný odstín.

Upravte obočí, ale nedělejte je příliš výrazné; jeho barvu i šířku přizpůsobte vašemu typu, barvě vlasů i výslednému make-upu. Chcete-li při líčení očí použít linku do spodního víčka, nepoužívejte bílou, ale tělovou. Stíny volte jemné a jen ve dvou barevných odstínech. Pod řasenku použijte podkladovou bázi.

Rty obtáhněte obrysovou tužkou (docílíte mírného rozšíření příliš úzkých rtů) a naneste zvláčňující či hydratační rtěnku takové barvy, která vám jde „k pleti“, hodí se k celkovému stylingu, anebo se vám prostě jen líbí (vhodná není křiklavě červená ani sytě růžová).

V průběhu líčení nezapomeňte na to, že byste měly volit buď výrazné oči, anebo výrazná ústa – nalíčit příliš obojí totiž není ani hezké, ani vkusné.

Až se po nalíčení podíváte do zrcadla, měly byste být samy ze sebe překvapené, jak jste zkrásněly. Na obličeji nesmí být vidět celá paleta barev, jen hebká pleť, rozzářené oči a šťavnatá ústa. Je-li tomu tak, pak jste dosáhly svého cíle.