Tohle jsou nejsledovanější Češi na Instagramu. Znáte je všechny?

Tohle jsou nejsledovanější Češi na Instagramu. Znáte je všechny?
Ještě před rokem byl na Instagramu pouze jediný Čech, který měl přes milion sledujících. Dnes je situace jiná, náš život se částečně přesunul na sociální sítě a v Česku máme prvního dvoumilionového influencera.

Petr Čech

Bývalý fotbalový brankář a jeden z nejznámějších českých rodáků současnosti. Stále působí jako čtvrtý brankář klubu Chelsea, na svůj profil tak postuje také v angličtině. Sociální síť aktivně využívá již od roku 2015. Po ukončení vrcholové kariéry vedle fotbalového kontentu věnuje své příspěvky hře na bicí a nově také hokeji. S 2,1 miliony sledujících je @petrchech zdaleka tím nejúspěšnějším Čechem na Instagramu.

Zdroj: Autor: photo-oxser / Shutterstock

Dominik Feri 

Trojúhelníky s vykřičníkem na žlutém pozadí se staly symbolem koronavirové krize a nových opatření. Dominik Feri má jimi zaplněnou polovinu profilu, a právě to mu dopomohlo k nedávnému dosažení milionu sledujících. Málokdo by čekal, že fenoménem mezi mladými bude právě politik, @choco_afro ale zásoboval svůj profil informacemi z první ruky a zachraňoval nepřehlednost vládních rozhodnutí. Čtyřiadvacetiletý Feri, který teprve nedávno složil rigorózní zkoušku a stal se doktorem práv, navíc umí spojit politiku se satirou. Kromě toho, že mladé edukuje a přivádí k politice, tak i skvěle baví.

Leoš Mareš 

Než ho Feri sesadil, byl @leosmares jediným milionovým profilem s obsahem výlučně v českém jazyce. „Kluk z Berouna,“ jak ve svém biu uvádí, má Instagram jako jeden z hlavních zdrojů výdělku. Milion sledujících pro něho byl důležitou metou, jeho profil má nyní jen těžko vyčíslitelnou hodnotu a on od začátku moc dobře ví, jak toho využít. V minulosti hojně postoval sponzorované příspěvky, dnes to omezil pouze na několik dlouhodobých komerčních spoluprací, například se společností Penny Market. Pouze díky nim si ročně přijde na miliony korun. Svůj obrovský zásah ale využívá moderátor Evropy 2 také k charitativním účelům. Každoročně 29. ledna v rámci DobroDne odesílá na charitu tolik peněz, kolik má zrovna sledujících.

Milion sledujících pro něho byl důležitou metou, jeho profil má nyní jen těžko vyčíslitelnou hodnotu.

Jirka Král

Influencerem, který útočí na mezník jednoho milionu sledujících, je @jirkakral. S kariérou youtubera už sice seknul, ale na sociálních sítích dále aktivně vystupuje. Nedávno prozradil, že se svojí ženou @little.kao se seznámil právě přes Instagram. Skrze svůj profil se tak rozhodl ji požádat o ruku. Po dobu více než čtyř měsíců přidával příspěvky tak, že jejich popisky daly dohromady žádost o ruku.