Co znamenají sny o narozeninách a oslavách

Co znamenají sny o narozeninách a oslavách
Stejně jako bývají narozeniny zábavné a veselé ve skutečnosti, také jejich symbolika ve snu je spojená zejména se štěstím. Symbol štěstí však není tak jednoznačný, pokud se na vysněné narozeninové oslavě stane něco nečekaného. Vydejte se s námi do snové říše oslav, dárků a bujarého veselí.

Symbol narozenin

Narozeniny mohou být nejen symbolem radosti a štěstí. Často jsou spojeny s životními milníky, během kterých dosahujeme pokroku, životních zkušeností a setkáváme se s rodinou, abychom společně sdíleli své zážitky. Na oslavě můžeme vnímat úspěch, uznání druhých nebo naopak můžeme prožívat úzkost a obavy z kritiky druhých. Pokud se vám zdá o narozeninové oslavě, popřemýšlejte, co pro vás narozeniny znamenají v bdělém životě. Jsou radostnou událostí nebo byste je nejraději vymazali ze svého života? Pokud nemáte rádi velké narozeninové oslavy, ale ve snu pořádáte ohromnou párty, položte si otázku, co pro vás lidi na oslavě znamenají? Nebo se naopak může stát, že marně vyhlížíte hosty, přitom si bez svých přátel narozeniny nedokážete představit. Sny nás často překvapují neobvyklými situacemi, do kterých se promítají naše touhy a obavy.

Zdroj: Autor: vectorfusionart / Shutterstock

Symbol dárku

Přijímání dárků je vesměs radostnou záležitostí. Dárky od blízkých ve snech nás povzbuzují a přináší nám energii. Jsou projevem lásky, přátelství a náklonnosti. Dárek ve snu může být při výkladu zcela klíčovým. Důležité je od koho jste dárek dostali a co vám dárek říká. Je praktický, drahý, kýčovitý nebo nevhodný? Můžete si zkusit za něj promluvit. Dostali jste například keramického slona se svěšeným chobotem: “Jsem smutný slon bloudící po stepi a hledající své místo.” 

Symbol narozeninového dortu

Dort je ve snu symbolem štěstí a hojnosti. Rozdělení dortu mezi hosty může znamenat touhu po přátelské společnosti a sdílení svých zkušeností.

Dostali jste například keramického slona se svěšeným chobotem: “Jsem smutný slon bloudící po stepi a hledající své místo.” 

Když se něco pokazí

Ve snech se často zobrazují různé nehody a neštěstí. Možná se vám zdálo o podivné narozeninové oslavě, zničeném dortu nebo opilých hostech. Takový sen může jednoduše ukazovat vaše obavy z blížící se slavnosti. Neplánujete-li momentálně žádnou párty, možná jste přepracovaní a potřebujete trochu odpočinku ve společnosti svých přátel. Snad pro každého je zkažená narozeninová oslava noční můrou a tak není divu, že se nám o ní může čas od času zdát. 

Zdroje: