Kým jste podle řeckého horoskopu?

Kým jste podle řeckého horoskopu?
Mnoho z nás se často ptá na to: „Proč děláme věci tak, jak děláme? Proč jsme, jací jsme?“ Čtení v astrologii nám může poskytnout odpovědi na tyto otázky. Znalost naší osobnosti nám může umožnit řešit naše nedostatky a nechat zvýraznit naše silné stránky.

Hledání sebe v mytologii

Řečtí astronomové obvykle pozorovali oblohu a pokoušeli se vysvětlit postavení hvězd a souhvězdí. Už jen krůček chyběl k tomu, aby toto poznání spojili s řeckou mytologií a pojmenovali znamení zvěrokruhu podle mytologických postav. Ve skutečnosti samotné slovo „zvěrokruh“ pochází z řeckého slova, které znamená „kruh zvířat“.

Bohové nám ukazují cesty

Ve starověkém Řecku byla znamení řeckého zvěrokruhu identifikována s dvanácti skupinami hvězd (souhvězdí), které můžeme vidět na noční obloze v různých obdobích roku.  Řecký zvěrokruh, jako většina západních verzí, obsahuje 12 znamení, z nichž každé je spojeno s jedním z bohů nebo bohyň starověkého Řecka. Každý bůh je ochráncem svého vlastního znamení a každé znamení označuje jiný typ osobnosti se svými silnými a slabými stránkami.

  • Beran (ARES 21. března - 20. dubna) – představitelé silného a dychtivého znamení, mají neoblomnou motivaci, velké ambice a odvahu pustit se do jakéhokoli projektu. Jejich slabými stránkami jsou impulsivní chování, agrese a chaotické jednání.
  • Býk (HESTIA 21. dubna - 21. května) – lidé praktičtí, kteří touží po míru, stabilitě a pohodlí. Jsou to též pokorní ochránci života. Nechybí jim starostlivost, oddanost, trpělivost a věrnost ve vztazích.
  • Blíženci (ATHÉNA 22. května - 21. června) – charakteristikou znamení je především přizpůsobivost, komunikativnost a vynalézavost. Lidé velmi moudří, kteří mají rádi, pokud dosahují úspěchů a vítězství. Mají neukojitelnou touhu po nových znalostech a zkušenostech.
  • Rak (ARTEMIS 22. června - 23. července) – osoby narozené v tomto znamení jsou laskavé, klidné, soucitné, obětavé a pečující zároveň. Přímo zuřivě chrání svoji rodinu a domov.
  • Lev (ZEUS 24. července - 23. srpna) – lvi jsou hrdí, sebestřední a trochu arogantní, ale zároveň velmi moudří, velkorysí a spravedliví. Mnohdy jsou stejně jako Zeus nepředvídatelní.
  • Panna (DEMETER 24. srpna - 23. září) – podobně jako bohyně Demeter jsou tito lidé ztělesněním něžnosti a mateřství, jejich životem je provází především empatie, city a jsou výbornými rodiči.
  • Váhy (AFRODITA 24. září - 23. října) – lidé charismatičtí, vášniví, dobří komunikátoři. Přestože jsou tito lidé milující a okouzlující pro okolí, mají problém najít toho správného partnera, a to především kvůli své ješitnosti.
  • Štír (HÁDES 24. října - 22. listopadu) – podobně jako bůh Hádes jsou tito lidé majetničtí, nemají slitování s těmi, kteří se snaží ublížit jejich blízkým, avšak jsou to osoby důvěryhodné, vášnivé a starostlivé.
  • Střelec (DIONÝSOS 23. listopadu - 21. prosince) - lidé s tímto znamením zvěrokruhu jsou vášniví, flexibilní, vzrušující a rádi se baví. Na druhou stranu jsou často lehkomyslní a mají neukojitelnou touhu po dobrodružství.
  • Kozoroh (APOLLO 22. prosince - 20. ledna) - toto znamení zvěrokruhu je do značné míry ovlivněno touhou po bezpečí a jistotě. Stejně jako Apollo jsou Kozorohové ambiciózní, inteligentní a praktičtí. 
  • Vodnář (PROMETHEUS 21. ledna - 19. února) – Vodnáři často pracují v sociální sféře, neboť jsou vášnivými ochránci lidských práv, neuznávají autority a rádi porušují cizí pravidla.
  • Ryby (IŠTAR 20. února - 20. března) - lidé narození s tímto znamením zvěrokruhu jsou silně ovlivněni svými náladami a vnitřními touhami, což může být zároveň jejich silnou i slabou stránkou.

Zdroj: