Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne mluvit

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne mluvit
​​​​​​​Komunikace, základ každodenního života, bez kterého se zkrátka neobejdete. Jedním ze způsobů komunikace a dorozumívání jsou mluvená slova. Děti začnou vyslovovat první slůvka průměrně okolo jednoho roku života. Jak to je ale s jejich povahou?

Dítě začne mluvit v 9 měsících

První slůvka, která děti začnou chápat a používat je, bývá často slovo ne nebo loučení se v podobě slůvka pápá. Je super slyšet, že se dítě začalo zapojovat do konverzací a přispívá svým ne a pápá, zkrátka má snahu se také nějak angažovat. Děti, které začnou používat tato slova v 9 měsících svého života, mohou být odvážné, ambiciózní a projevovat známky sympatie.

Dítě začne mluvit po 1 roce života

Od většiny dětí na konci jejich 12. měsíce života můžeme začít slyšet slůvka táta a máma. Je to mnohdy to nejnádhernější, co můžeme ten den slyšet. Děti se snaží vybojovat si vaši pozornost, a tak po pochopení těchto dvou slov je začalo používat a volat vás. Přesně tyto vlastnosti, jako jsou cílevědomost, přátelskost, manipulativnost a ohleduplnost, by vaše dítě mohlo mít.

Když dítě začne říkat máma a táta, Zdroj: fizkes/ Shutterstock

Dítě vydává jen zvuky

V prvních třech měsících vám dítě jen naslouchá a pozoruje vás, vnímá okolí a vše tiše analyzuje a přemýšlí. V těchto časech můžeme od dítěte zaslechnout různé zvuky, jako by se nám dítě snažilo něco říct, jakoby mělo snahu vypustit něco do světa. Takové děti mohou projevovat známky snahy, pracovní morálky a strategického myšlení.

Dítě začne mluvit po 18 měsících života

Do 18 měsíce života většinou každé dítě už používá dennodenně nějaká slova nebo zvuky, avšak některé děti si dávají na čas a jejich vývin jim trvá o poznání déle než jejich vrstevníkům. Děti, které si užívají komfortu, že nemusí mluvit, mohou být nedisciplinované, lenivé a upřímné. Vývin dítěte je však zcela individuální, nemá cenu tak dělat ukvapené závěry.

Zdroje článku: