Jaký jste pohádkový král podle znamení?

Jaký jste pohádkový král podle znamení?
Co člověk, to jiná osobnost. To stejné platí i pro krále z pohádek. Který se vám nejvíce podobá? To se dozvíte po přečtení tohoto článku.

Beran (21. března – 19. dubna)

Abyste dosáhl toho, co chcete mít, jdete přes mrtvoly. Nezajímá vás, co cítí ostatní, jste zaslepen svým přáním. Král Kazisvět ze snímku Princezna se zlatou hvězdou je též takový.

Býk (20. dubna – 20. května)

Jste pohodové znamení. Nikam nespěcháte a často se stane, že si zpíváte či zpíváte pro jiné, a to i pokud vám to příliš nejde. V Noci na Karlštejně Karel IV. sdílí vaši osobnost. Též víte, jak si udržet peníze, stejně jako tento král.

Blíženci (21. května – 21. června)

Vynikáte v počtu zájmů, o něž se zajímáte, a jste značně nerozhodní v tom, čím máte začít nejdříve. Stejně jako Král Jorgen z filmu Pták Ohnivák. Nezastavíte se, dokud si nebudete jisti, že uděláte vše pro to, abyste dosáhli svého cíle.

Rak (22. června – 22. července)

Svou rodinu milujete nadevše a bráníte ji, kdy jen můžete. Stejně jako král Hyacint z pohádky Arabela, také vy se pouštíte do nebezpečí, abyste svou rodinu ochránil.

Lev (23. července – 22. srpna)

Upřednostňujete sami sebe před ostatními, stejně jako král Já I. z pohádky Byl jednou jeden král. Pokud něco není po vašem nebo ostatní neříkají, že vy jste ten nejlepší, je zle.

Panna (23. srpna – 22. září)

Musíte mít všechno urovnané a vše musí fungovat. Pokud něco nefunguje, naštvete se. Stejně jako císař Rudolf II. z filmu Císařův pekař a Pekařův císař, který sice není král, ale panovník je.

Váhy (23. září – 23. října)

Toužíte po světovém míru a jste na všechny hodný. Jak na svou rodinu, tak na lidi v širém okolí. Vše, co chcete, je radost ostatních. Král Hostivít z filmu Princezna se zlatou hvězdou toužil po tomtéž. 

Štír (24. října – 21. listopadu)

Jakmile vás někdo urazí, stane se z něj váš největší nepřítel. Jen těžko se opět stane vaším přítelem, pokud vůbec. Stejné chování je zaznamenáno u krále Pravoslava v pohádce Sůl nad zlato, kdy vyhnal svou dceru poté, co ho urazila svým výrokem.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Doma dlouho neposedíte, pořád musíte být někde na cestách. Milujete cestování a sedavý domácí život vám nic neříká. Král z pohádky Tři oříšky pro Popelku (otec prince) se vyznačuje tímtéž.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Snažíte se, aby se všichni členi vaší rodiny měli dobře. Jste ochotni udělat cokoliv pro to, aby vaši příbuzní byli šťastní. Král Jindřich Spravedlivý z pohádky Šíleně smutná princezna byl schopen udělat cokoliv, aby svou dceru rozveselil.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Řešíte problémy po svém a žijete svým vlastním způsobem života –⁠ pokud vám někdo nakáže, co máte dělat, posmutníte nebo se naštvete. Máte povahu nejmenovaného krále z pohádky Tři zlaté vlasy děda Vševěda, který svůj problém s Plaváčkem chtěl vyřešit poněkud bizarním způsobem.

Ryby (19. února–20. března)

Jste veselý a své názory si necháváte spíše pro sebe. Hlavně myslíte na to, abyste nikoho neurazil. Král Dobromysl řečený Veselý je vašim ekvivalentem. Pochází ze snímku Šíleně smutná princezna.

 

Zdroj: 

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text