Mít domácího mazlíčka vás dělá šťastnými a snižuje vaši hladinu stresu

Mít domácího mazlíčka vás dělá šťastnými a snižuje vaši hladinu stresu
Domácí mazlíček v podobě psa nebo kočky sice stojí nějakou tu práci i finance, ovšem dělají vás šťastnými a snižují vaši hladinu stresu. Vědci se zkrátka jednoznačně shodli na tom, že domácí mazlíček posiluje zdraví svého páníčka.

 

Na klíně vrnící kočka je jako pohlazení na duši

V dnešní přehlcené době vás máloco dokáže uklidnit tak jako na klíně spokojeně vrnící kočka. Obecně kontakt s živým zvířetem a mazlení se s ním je velmi přínosný na zdraví. Hlazení jemné srsti zvířátka a jeho oddaná přítomnost dokáže vyléčit pocuchané nervy a je tak balzámem na nervovou soustavu jedince. Proto chcete-li být zdravější, mazlení s vaším domácím mazlíčkem rozhodně nezkracujte, ale naopak.

Domácím mazlíček vás udrží v chodu

Mimo to, jakou radost vám dělají pokroky vašeho nového člena rodiny, vás pejsek, kočička nebo jiné zvířátko udrží v chodu běžného života. A proto je domácí mazlíček nejčastěji doporučován lidem, kteří zažili nějaké trauma, mají sklony k depresím, lidem kterým zemřel partner a náhle se cítí osaměle. Domácí mazlíček zkrátka potřebuje péči. A protože si nakoupit a uvařit neumí, znamená to, že vše kolem něho musíte obstarat vy. Kolikrát je pejsek jediným důvodem, proč jeho páníček vytáhne paty z domova. Energie zvířátek je zkrátka nakažlivá.

Procházka se psem, Zdroj: Jus_Ol / Shutterstock

Pejsek nebo kočička jako lék na osamělost

Osamělost může vyvolávat stres, podporovat depresi a způsobovat nechuť do života. Pokud se cítíte osaměle, je nejlepší cestou z osamělosti zvířecí mazlíček. Ten vám bude dělat společnost 24 hodin denně. Pokud mu to dovolíte, bude vám každý den zahřívat postel. A co je lepší pocit, než že na vás doma někdo čeká?

Neustálý zdroj pohybu

Zvířecí mazlíček je zdrojem pohybu a pohyb je jedním ze způsobů, jak pečovat o své zdraví. Pokud se tedy chcete častěji hýbat, spíše než kočičku si pořiďte pejska, který bude chtít denně venčit. Pobyt na čerstvém vzduchu a dlouhé procházky způsobí, že ordinaci vašeho lékaře nenavštívíte hodně dlouho. 

Domácí mazlíček = vyšší odolnost proti stresu a z toho pramenící výhody

Vědci z různých koutů světa dokázali, že domácí mazlíček zvyšuje odolnost proti stresu, z čehož pramení další zdravotní výhody. Lidé, kteří pečují o jakékoliv zvířátko, nemají problémy s vysokým tlakem, a proto je i jejich srdce a cévy zdravější.

Je jednoznačně dokázáno, že mít domácího mazlíčka vás činí šťastnými a snižuje vaši hladinu stresu. Domácí mazlíček má velký přínos na vaše zdraví a v mnoha ohledech dokáže nahradit kdejakou lékárničku.

Díky zvířecímu parťákovi se budete udržovat nejen po psychické, nýbrž i fyzické stránce, což rozhodně stojí za to.

 

Zdroje: