Chcete být single jenom napůl? Buďte mingle

Chcete být single jenom napůl? Buďte mingle
Nový vztahový trend „mingle“ přišel ze zámoří teprve nedávno. Normalizuje „přátelství s výhodami“ pro milovníky svobody a nezávislosti, kteří chtějí být spolu bez závazků.

Tyto vztahy nejsou tolik rozdílný od tradičního soužití ostatních párů. Tráví společně čas, chodí do společnosti a naplňují všechny další partnerské povinnosti. Podstata je ale taková, že spolu nežijí v jedné domácnosti. Každý z nich si žije ve svém a setkávají se pouze, když na sebe mají náladu. Pokud nestojíte o každodenní stereotyp vedle svého partnera, můžete svěžest vztahu zachovat právě takto. 

Zdroj: Autor: pha88 / Shutterstock

Každý má svůj klid 

Mezi lidmi strmě roste touha po svobodě a společenská očekávání ve formě nutnosti sestěhovat se s partnerem zkrátka nadále nebudou naplněna.

Překvapivě se ale nejedná pouze o mladé páry, které se na sebe nechtějí vázat nebo si zachovávají soukromí a prostor pro kariéru. Větší část mingles tvoří partneři ve středním věku, zpravidla po krachu předešlého dlouhodobého vztahu. Z toho vyplývá, že součástí těchto vztahů často bývají také děti. V některých případech mohou dokonce být jejich příčinou. Partneři z předchozího manželství mají děti a jsou tolik zvyklí na výchovu každý ve své domácnosti a ve svém klidu, že necítí potřebu se sestěhovat. Navíc pokud oba bydlí v jiném místě, je to pro ně o to pohodlnější. Užijí si společné chvilky a vyhnou se všem konfliktům založeným na větách „nedávej ty nohy na stůl a ty špinavé ponožky by se tu taky nemusely válet.

“Manželství, děti a každý na svém

Krajní případ je ten, kdy spolu pár takto žije již několik let. Jako každý jiný vztah i tento přirozeně vyústí ke svatbě. Existují případy, kdy jeden z manželů zatoužil po dětech. I v takovém případě nadále oba fungovali ve svých odloučených domácnostech. V jedné se vychovávaly děti a druhý partner s nimi jako právoplatný rodič přicházel trávit čas. 

O tom, zda takový konstrukt může fungovat, se rozpovídala celá řada psychologů. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že taková je budoucnost vztahů. Mezi lidmi strmě roste touha po svobodě a společenská očekávání ve formě nutnosti sestěhovat se s partnerem zkrátka nadále nebudou naplněna. Jisté je, že takový život není pro každého, je v něm třeba pořádná porce komunikace a klíčová je důvěra. 

Zdroje: