Finanční problémy v březnu čekají na tato 3 znamení: Lvi si musí správně rozdělit své finance a Raci budou vystaveni nepříjemné situaci

Finanční problémy v březnu čekají na tato 3 znamení: Lvi si musí správně rozdělit své finance a Raci budou vystaveni nepříjemné situaci
Březen s sebou přinese nejen krásné jarní počasí, které začne probouzet přírodu, ale také některé nepříjemné situace, před které budou některá znamení vystavena. Jste ti, kteří mají ve financích jasno a nebo se v březnu pěkně zapotíte nad tím, jak vyjít s výplatou?

Zatímco některým znamením se bude v březnu nebývale dařit a tok peněz pro ně bude nezastavitelný, někteří si budou muset pořádně utáhnout opasky. Bude se jednat především o Váhy, Raka a Lvi. Březen je velmi proměnlivý měsíc a jeho klidné vody se mohou velmi rychle zvířit. To s sebou může přinést nepříjemné finanční problémy, se kterými se budete muset poprat. V následujícím článku se dozvíte, zdali jsou tyto překážky důvodem k obavám nebo zdali jen postačí být dobře připraven.

Váhy (23. září – 22. říjen)

V březnu vstupuje Mars do Kozoroha a to pohání Váhy k tomu, aby se začaly více zajímat o své finance a uvažovat o nich naprosto jiným způsobem a především s nimi jinak zacházet. V posledních letech jste měli sice docela slušný přísun financí, avšak vaše laxní chování k nim zapříčinilo, že nyní nemáte dostatečné rezervy, které potřebujete. Je načase začít se zajímat o finanční gramotnost. Kupte si knížku, zajděte na kurz nebo se poraďte s vašim bankéřem. Tímto krokem se ještě můžete zachránit a změnit osud, který vás může velmi rychle zavést do vážné finanční tísně. Výhodou takového kroku také je to, že pokud začnete se ve financích vzdělávat a naučíte se, jak správně hospodařit, můžete předat tyto nabyté znalosti svým potomkům. Konečně tak prolomíte finanční negramotnost ve vaší rodině a předáte hodnotný dar dalším generacím.

Lev (23. červenec – 22. srpen)

S novým rokem jste se rozhodli, že budete investovat peníze především do sebe a svých zájmů. Skvělý krok! Nyní se však dostáváte do situace, kdy vaše zájmy se rozrostly a vaše finance na to vše nestačí. Zamyslete se nad tím, co je pro vás prioritní a bez čeho se opravdu neobejdete. Mít své koníčky a investovat do nich je sice skvělý způsob self love, avšak vše má své hranice. Finance je potřeba si správně rozdělit a vždy je nutné nejprve zaplatit povinné výdaje a až poté myslet na své koníčky a zájmy. Skvělé pravidlo které funguje mnohým, je rozdělení financí tímto způsobem: 40 procent výdaje, 30 procent zábava a 30 procent spoření. Pokud vám tyto věci dělají problémy, poraďte se s někým, kdo se v tomto lépe vyzná. Na správné rozdělení financí a celkově na správné hospodaření funguje v dnešní době nespočet aplikací, které se dají jednoduše stáhnout do telefonu a ihned máte finančního rádce vždy po ruce.

Rak (21. červen – 22. červenec)

Raci budou tento měsíc vystaveni nepříjemným situacím. Je velmi možné, že vás bude prosit o půjčku někdo, komu se jen velmi těžko bude říkat ne. Sami na tom finančně stále nejste po Vánocích nijak skvěle a proto toto rozhodnutí bude opravdu složité. Lidé kolem vás ví, jak hodný člověk jste a že se můžete pro ostatní vždy rozkrájet, proto je velmi jednoduché vás i v mnohých chvílích využít a očekávat, že vždy na vše řeknete ano. Dobře se zamyslete nad tím, zdali touto pomocí příteli neohrozíte sám sebe a svou rodinu. Přece jen jste živitelem vaší rodiny právě vy. Taková rozhodnutí je vždy nejlepší probrat nejprve se svou rodinou, či někým na koho se můžete opravdu spolehnout a víte, že vám poradí správně. Pokud se však přece jen rozhodnete pro pomoc příteli a své naspořené peníze mu propůjčíte, velmi dobře si ošetřete podmínky této půjčky a bez podepsaného listu papíru a pevně stanovených pravidel neodcházejte!

Zdroje článku: