Blíženci jako partneři: Jak se chovají ve vztahu a co byste od nich vůbec nečekali?

Blíženci jako partneři: Jak se chovají ve vztahu a co byste od nich vůbec nečekali?
Blíženci jsou většinou považováni za nestálé a přelétavé, takže nejsou zrovna ideálními typy na dlouhodobé vztahy. Když si však se svým partnerem rozumí a mají vše, co ke štěstí potřebují, nemůže to skončit špatně. Jak se toto znamení projevuje ve vztazích a co od nich očekává?

Lehkost a touha po dobrodružství

Společenští Blíženci vše berou s lehkostí a nadhledem. Přirozeně začínají konverzace s neznámými lidmi a snadno navazují nové vztahy. Je tedy těžké jejich lehkost bytí, nebojácnost a charisma přehlédnout a téměř každý si je od první chvíle zamiluje. Ve vztahu si tedy musíte zvyknout na to, že nic neberou příliš vážně a že kontakt s lidmi je pro ně něco jako smysl života. To se sice většinou hodí, ale v některých chvílích vám jejich přehnaná lehkost může začít lézt na nervy.

Navíc nesnáší rutinu, takže život ve stereotypu rozhodně není nic pro ně. Milují dobrodružství a rádi zkouší nové věci a zážitky. Je tedy potřeba, abyste vztah občas ozvláštnili a zkusili něco nového a zajímavého, i kdyby to byla jen večeře v nové restauraci. Nudu zkrátka nemohou vystát, takže pokud jejich partner změny nesnáší příliš dobře, pravděpodobně s ním bez nových podnětů moc dlouho nevydrží.

Cení si vzájemné komunikace

Jako nejspolečenštější a nejupovídanější znamení, Blíženci komunikaci v životě potřebují. Jsou od přírody zvídaví, rádi si povídají naprosto o čemkoli a můžete si být jistí, že oni si téma k hovoru vždycky najdou. Navíc jsou inteligentní a konverzaci tedy neplní jen povrchními tématy, ale i zajímavými myšlenkami a fakty.

Ve vztahu je pro ně vzájemná komunikace ještě důležitější. Přátelství a silné pouto pro ně má totiž mnohem větší váhu než fyzický vztah. Vzájemné porozumění navíc berou jako základ kvalitního vztahu, takže pokud váš vztah na téhle úrovni funguje, jste na velmi dobré cestě.

Mají mnoho závazků

Největším problémem jejich společenské povahy a přátelskosti je to, že kromě partnera mají také mnoho přátel a známých, na které si potřebují udělat čas. Nemusí vám tedy kvůli svým společenským povinnostem věnovat dostatek pozornosti. Navíc se vždy snaží být na několika místech zároveň a stihnout více než je vůbec možné. Proto si toho na sebe zpravidla berou příliš a neustále přebíhají z jednoho místa na druhé.

Přestože jim tedy musíte dát dostatek volnosti a být flexibilní a přizpůsobiví, problém můžete vyřešit také tím, že je budete často doprovázet a tím poznáte jejich blízké a zároveň společně zažijete něco trochu nového.

Drama a proměnlivost

Blíženci v sobě mají dvě osobnosti, které jim v jejich emocích a náladách často dělají nepořádek. Umí proto být hodně proměnliví a zatímco v jednu chvíli vám vyznávají lásku, za pár minut už na vás mohou ze všech sil naštvaně křičet.

Mají také smysl pro drama a drby a když se jim zdá, že je ve vašem vztahu moc velká nuda, ztropí scénu nebo ostatním namluví nějaké zajímavé nesmysly. Občas také využívají nevinných lží k tomu, aby dosáhli toho, co chtějí. Dávejte si tedy pozor na jejich dramatickou stránku a pamatujte, že vše se dá vyřešit komunikací, na kterou zrovna Blíženci sázejí za všech okolností.

Co od vztahu očekávají?

Pro společenské Blížence je ve vztahu klíčová volnost a flexibilita, občasné změny a ozvláštnění, ale hlavně komunikace, která je nejefektivnějším způsobem řešení problémů, ale také formování důvěry a zpevňování vašeho vztahu.

Ve vztazích je pro ně důležitá především cesta, ne cíl. Umí být hádaví, náladoví a dramatičtí, ale zároveň se s nimi dají vést zábavné a intelektuální rozhovory, ze kterých každý něco získá. Když s nimi tedy někdo vydrží a bude je milovat, i přes všechna jejich nepříjemná období, pravděpodobně vztah vydrží ještě hodně dlouho.

 

Zdroje: