Těmito 8 láskyplnými gesty svým blízkým připomenete, že je máte rádi

Těmito 8 láskyplnými gesty svým blízkým připomenete, že je máte rádi
Bez ohledu na to, zda jste svobodní, nebo zadaní, můžete využít 8 následujících jednoduchých způsobů, jak ukázat lidem ve svém životě, že je máte rádi – od přátel přes rodinu až po kolegy z práce. Udělejte jim radost a projasněte jejich den třeba kyticí nebo lahodným pokrmem.

Pošlete jim hezké přáníčko nebo napište vzkaz

I drobná poznámka, kterou narafičíte tak, aby ji cílová osoba našla, může potěšit. Dáte tak najevo, že vám na dotyčném záleží. Určitě nic nezkazíte ani ručně vyrobeným přáníčkem nebo pohlednicí.

I malá poznámka udělá velkou radost. Zdroj: Andrey_Popov / Shutterstock

Přineste jim oblíbené jídlo nebo svačinu

Když někomu donesete jeho oblíbený pokrm nebo s láskou připravenou svačinu, určitě se bude cítit milován. Jídlo je dobrý způsob, jak člověka utěšit, o tom není sporu. Až váš kamarád nebo kolega příště zmíní, že je tak trochu na dně či ve stresu, zkuste ho povzbudit právě něčím chutným do žaludku.

Dejte jim květiny

Pestrá kytice prozáří každý den a obzvláště vhodná může být např. na Valentýna. Nemusíte ji dávat jen člověku, k němuž chováte romantické city. Pokud navíc znáte oblíbené květiny svých příbuzných a přátel, tím lépe! Překvapte je krásným pugétem.

Svěží květiny vždycky potěší. Zdroj: Dean Drobot / Shutterstock

Řekněte jim, jak jsou pro vás důležití

Není vlastně nic jednoduššího. Když vám na někom záleží, prostě mu to povězte. Slyšet, že pro někoho něco znamenáme, chce občas každý z nás. Drobné ujištění zahřeje u srdce a připomene nám, že na světě nejsme sami, ačkoli si tak někdy připadáme.

Pošlete jim hlasovou zprávu

Pokud pro vás není jednoduché vyjádřit své city přímo, můžete místo toho poslat nahranou hlasovou poznámku. Netrvá to dlouho a ukážete svým blízkým, že na ně myslíte – navíc uslyší váš hlas a neomylnou upřímnost v něm! Zprávu můžete udělat tak sentimentální a neformální, jak jen chcete. Nebo jich klidně zašlete více – všem důležitým lidem ve svém životě.

Pomozte jim s domácími pracemi

Možná vaši blízcí ocení spíše činy než slova? Určitě nic nezkazíte, když jim nabídnete pomoc s nějakou domácí prací či úkonem, který zrovna nestíhají. Třeba váš spolubydlící nesnáší mytí nádobí, mámino auto je zrovna zasypané sněhem a váš kolega je příliš zaneprázdněný… Postarat se o nádobí nebo odhrnout sníh, to jsou promyšlená gesta, jaká by ocenil každý.

Vytvořte jim seznam skladeb

Kdo by neuvítal kvalitní play list? Vytvořte seznam skladeb, které vám připomínají vaši milovanou osobu, anebo shromážděte ty, o nichž si myslíte, že by se dotyčnému mohly líbit. Pokud už víte, jaké skladby má onen člověk rád, použijte právě ty a přidejte k nim nějaké, co jsou speciální pro vás. Až si je bude pouštět, vždycky si na vás vzpomene.

Překvapte je něčím, o čem mluvili

Svým blízkým určitě vykouzlíte úsměv na rtech, když jim dáte dárek, o němž se dříve zmínili, nebo pokud jim umožníte dělat něco, co vždycky chtěli vyzkoušet. Díky takovým zdánlivě náhodným překvapením se lidé cítí milovaní a oceňovaní.

Zdroje článku: