Patříte mezi 3 znamení, která trpí skutečnou samotou? A jak pocit odloučení zvládáte zpracovat?

Patříte mezi 3 znamení, která trpí skutečnou samotou? A jak pocit odloučení zvládáte zpracovat?
Vnímání samoty je pro každého člověka velmi subjektivní a do velké míry záleží na jeho snaze a ochotě interagovat se svým okolím. Jen málokdo však v životě hledá skutečnou samotu, kdy je odkázán pouze sám na sebe a nemá nikoho, za kým by mohl jít pro radu či vřelé slovo. Zejména některá znamení jsou pak náchylná na tento typ strasti, který často vyústí v celoživotní trápení.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Na první dojem se zejména díky své schopnosti být nezávislí nemusíte cítit osaměle, v průběhu času vám však ale dojde, že ne vše je tak, jak se vám zdá. Zejména váš dobrodružný duch pak může být i vaší slabinou, protože může v ostatních vyvolávat pocit, že je považujete spíše za soupeře než za přátele.

Protože jste odjakživa soutěživé znamení, nemůžete zkrátka snadno důvěřovat ostatním a ostatní nemohou snadno důvěřovat vám. Pokud je pak vaše důvěra zrazena, neobnovuje se lehko.

Díky tomu, že se vám odcizí ti, které považujete za hrozbu, pak často vyhledáváte společnost zranitelných lidí, kteří vaše pochybné chování spíše omluví. 

Zdroj: Stock-Asso/ Shutterstock, osamělost

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Mezi znameními jste často považováni za perfekcionisty zvěrokruhu. To vás bohužel často vede k možná trochu neuváženému jednání, kdy se tu a tam rozhodnete ze svého života vyškrtat lidi, se kterými nenacházíte dokonalou shodu.

Tato vaše hyperkritická povaha pak může zavinit odchod vašich blízkých, a vy tak zůstanete na řadu věcí sami. Těžko lze těmto lidem křivdit – nikdo nechce být v blízkosti těch, kteří neustále hledají chyby na druhých. Řešení však není nijak nereálné. Zkuste se vcítit do lidí okolo sebe, příp. se zahleďte do vlastního nitra, a možná zjistíte, že i vy máte chyby, které tak usilovně hledáte na jiných.

V méně extrémních případech může vaše osobnost zkrátka stát v cestě vytváření trvalých vazeb. Jste totiž příliš zabraní do detailů plánování setkání, takže si ho ve finále ani neumíte užít. Na konci dne tak často končíte sami a bez opory druhých po svém boku.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Často jste označování za nejcitlivější znamení zvěrokruhu ze všech. Vinu na tom má do značné míry planeta Neptun, tedy planeta duchovna, a také Jupiter, planeta naděje. V mnoha případech však tato vaše citlivost může vést k akutnímu pocitu izolace.

Často jste pak odtrženi od reality s hlavou v oblacích, protože dáváte přednost fantazii před chladnými a tvrdými fakty. To může vést k tomu, že se z vás stanou osamělé duše, které stále hledají toho pravého/tu pravou nebo se zabývají svými iluzemi, přeludy a eskapismem, místo toho, aby se usadily ve skutečnosti.

Ve skutečnosti si však samotu neužíváte, naopak toužíte po spojení. Jen musíte mít vedle sebe někoho, komu můžete plně důvěřovat. Pak dokážete milovat celým svým srdcem. V případě, že však pocítíte jen náznak podvodu, raději dáte přednost samotě.