Znamení zvěrokruhu, na která se nejčastěji lepí toxičtí přátelé. Proč se tak snadno nechávají vodit za nos?

Znamení zvěrokruhu, na která se nejčastěji lepí toxičtí přátelé. Proč se tak snadno nechávají vodit za nos?
Každé znamení má k něčemu předpoklady. A když přijde na toxická přátelství, tato znamení s falešnými přáteli mají zpravidla nejvíce zkušeností. Neznamená to, že si nikdy nenajdou dobré přátele, ale měli by si dávat větší pozor na to, komu důvěřují. Kdo mezi ně patří?

Ryby

Ryby mají obrovskou fantazii. Jsou proto hodně zasněné a v hlavě si přehrávají ty nejrůznější scénáře. Jsou díky tomu kreativní, citlivé a empatické, ale má to i své nevýhody.

Ve vztazích totiž často vidí jen to, co chtějí, a zvládnou proto přehlížet, jak toxická a falešná jejich přátelství jsou. Samy sobě si poté nalhávají, že to vlastně není tak hrozné a že je všechno tak, jak má být. Na všech prostě vidí to nejlepší a jsou až moc důvěřivé, čehož mohou ostatní využívat ke svému prospěchu.

Ryby by se tedy měly snažit více vnímat realitu, nepodceňovat situaci a s hrdostí se postavit manipulativním toxickým přátelům, i když to nemusí být vůbec jednoduché ani příjemné.

Beran

Berani jsou stateční, nebojácní, tvrdohlaví a nezastavitelní, když si jdou za svým. Na druhou stranu mají ale horkou hlavu a jsou velmi impulzivní, což nemusí být vždy k dobru.

Mohou se totiž chovat i pyšně a sebestředně a vůbec nebrat ohledy na druhé. Když se jim tedy zdá, že by se s nimi někdo mohl kamarádit, nezabývají se jeho city a prostě si k němu sami najdou cestu. Chtějí mít nad vztahem kontrolu, a tak mohou být poněkud majetničtí.

Jsou ale věrní, takže pokud je někdo chce využít, nebude to pro něj až tak těžké. Berani se ke svým přátelům jen tak neotočí zády. Takže jim může trvat hodně dlouho, než si vůbec uvědomí, že jejich přátelství není úplně zdravé a že vše není tak, jak si to tvrdohlavě přáli udělat.

Měli by se tedy trochu uklidnit, zachovat chladnou hlavu a pochopit, že nad vším nemohou mít kontrolu. Zároveň by ale měli dávat pozor, jestli se jejich věrnosti někdo nesnaží jen využít.

Váhy

Váhy jsou romantické, společenské, přátelské a snaží se každému zavděčit, i když si jejich úsilí ani nezaslouží. Umí tedy být okouzlující, mírumilovné a spravedlivé, ale to se může stát jejich velkou nevýhodou. Svým přátelům se totiž s radostí přizpůsobí a dovolí jim skoro všechno. Dokonce jsou schopné věnovat jim všechen svůj čas jen proto, že chtějí, aby si je oblíbili. Když tedy narazí na toxické přátele, je lehké jejich laskavosti využít, protože Váhy prostě nikdy neodmítnou.

Narozdíl od Beranů tedy nechtějí mít vztah pod kontrolou, ale naopak se raději podřizují. Snadno s nimi tedy může někdo manipulovat a všechno skrývat pod maskou dobrého přátelství.

Váhy by si tedy měly dávat pozor na to, jestli na nich jejich přátelům vůbec záleží. Ne všichni totiž stojí za jejich námahu a starost. Také by druhým neměly povolovat všechno a bylo by po ně dobré si stanovit určité hranice.

Zdroj článku: