Která znamení mohou mít ve stáří podlomené zdraví, pokud si nedají pozor

Která znamení mohou mít ve stáří podlomené zdraví, pokud si nedají pozor
Již od pradávna platí, že zdraví je základ. O to víc si jej musíte strážit v pokročilém věku, kdy je tělo i duše křehčí a citlivější na vnější zásahy. Předurčeni k neduhům pak můžete být i díky zvěrokruhu. Jak si na tom vede vaše znamení v rámci zdraví ve stáří u hvězd?

Horoskop pro jednotlivá znamení zajímá prakticky každého, kdo věří v jeho moc. Často se hvězd ptáte na to, zda-li se vám bude dařit v lásce, či zda vás čekají úspěchy v práci. Tou zdaleka nejčastější a také nejdůležitější otázkou však zůstává zdraví. Od vaší fyzické a psychické pohody se totiž odvíjí celá řada dalších aspektů vašeho života. Zajímá vás tedy, která znamení jsou na nepřízeň v oblasti zdraví nejnáchylnější, a koho mohou na stará kolena začít neduhy trápit stále častěji a závažněji?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beran vládne hlavě. Proto je u vás poměrně časté, že se dostaví bolesti hlavy či migrény. Může za to vaše horkokrevnost. Je nutné, abyste se v průběhu života naučili odpočívat, jinak se problémy povlečou. Snažte se také vhodně odreagovat – klidně i při práci. Zkuste také masáže hlavy. Klíčem je pak kontrola vašich emocí, které bolesti často rozproudí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci vládnou krční čakře, takže je pro vás naprosto klíčové, abyste měl vždy poblíž sáček plný cucavých bonbónů, medu nebo uklidňujícího čaje proti případným infekcím krku nebo uší. Ty mohou často přecházet k chronickým potížím, kterým budete muset na stará kolena čelit. Omezte včas svou tvrdohlavost, která může být velmi často příčinou zablokované krční páteře. Vaše mysl vám může způsobit fyzický stres, ale může vás naopak také uklidnit.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jste zdatní v tom dělat více věcí najednou, to je však celkově obrovskou zátěží pro váš organismus. V důchodovém věku tak můžete zjistit, že za léta strávená multitaskingem trpí vaše tělo i mysl. Problémy vám může způsobit také nesprávné dýchání, takže budete náchylní na plicní onemocnění. Snažte se raději zpomalit, ať ve stáří nelitujete.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci se umí řídit svým vnitřním pocitem. Ten však s sebou často nese také vnitřní problémy, týkající se zejména střev. Máte sice skvělou intuici, ale pod tvrdou slupkou skrýváte i své obavy. Internalizace těchto problémů může vést k pálení žáhy či potížím se zažíváním. Snažte se tedy těmto komplikacím předcházet úpravou jídelníčku včas, abyste řešení problémů neodkládali na stáří.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Být emocionální s sebou často nese vyšší nároky na ochranu svého duševního zdraví. Pro Lvy to platí dvojnásob. Často se snažíte působit štědře, to však poměrně výrazně zatěžuje vaše srdce. Zejména v důchodovém věku je pak právě slabé srdíčko velmi kritickým rizikem. Držte na uzdě své emoce, a nebojte se využít služeb odborníka ve formě terapeuta či psychologa. Ten vám pomůže vrátit se do reality, a lépe tak pracovat nejen se svými pocity, ale celkově i s vaším tělem.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Ačkoliv se vám může zdát, že zdraví neberete na lehkou váhu a jste k němu ohleduplní, neznamená to, že jste vůči vlivu negativních aspektů z vnějšku kompletně imunní. Věčné pobíhání může způsobit podráždění žaludku, a dokonce i vředy. Bez dostatečného odpočinku se můžete zbytečně přepínat, což může mít za následek střevní potíže. Snaha meditovat a soustředit se vám může velmi pomoci. Cítíte-li se tedy přepracovaně a unaveně, je ideální čas na to s meditací začít.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Možná jste to dosud netušili, ale vašemu znamení vládnou ledviny a močový měchýř. Je pro vás nesmírně důležité věnovat pozornost pravidelné a vyvážené stravě, a zaměřte se zejména na příjem zdravé a kvalitní potravy. Tato péče o sebe sama založená na výživě pomůže udržet vaše ledviny v dobrém stavu. A pokud vás trápí močový měchýř, rozhodně navštivte lékaře. S narůstajícím věkem bude problémů přibývat a čím dříve se tedy odhodláte řešit situace s doktorem, tím lépe pro vás.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Zdravotní rizika Štírů se odvíjejí od jejich živlu – vody. Jako milovníci vody tak musíte zůstat neustále hydratovaní. Nedostatek vody ve vašem těle totiž může způsobit řadu problémů, které se s pokročilejším věkem budou snášet stále hůř. Dehydratace tak může vést až k infekci močových cest. Dostatek tekutin je tedy pro vaše zdraví klíčový po celý život.

Dostatek tekutin je pro zdraví klíčový. Zdroj: Superstar / Shutterstock

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Díky vaší nadměrné aktivitě dost možná hrozí, že budete v důchodu trpět na bolavý krk a záda. Čas od času si zajděte na pořádnou masáž, která vám nejen protáhne namožené tělo, ale pomůže vám zbavit se toxinů a celkového napětí. Další variantou je pak jóga, kterou jistě nic nezkazíte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Váš komplexní typ osobnosti se na vašem zdraví dokáže skutečně vyřádit. Kozoroh vládne kostem a kloubům, a právě do těchto částí těla se tak bude vaše bolest často promítat. Nejvíce problémů mohou způsobovat zejména kolena. I ve stáří se tedy snažte chodit alespoň na krátké pravidelné procházky, kterými budete své klouby chránit. Nezanedbejte také pravidelné lékařské kontroly.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři patří mezi vzdušné znamení. Vaší charakteristikou je tedy to, že jste prakticky neustále v pohybu. Všechna ta námaha z vašeho poletování a pobíhání okolo však může vést k zranění rukou a nohou. V pokročilém věku se často objeví také astma či dokonce alergie. Končetiny tak často ledujte a čas od času si dopřejte horkou koupel. Zvažte také fyzioterapii nebo nějaké vhodné cvičení pro celé tělo – například plaváním prakticky nic nezkazíte.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Oslabený imunitní systém může způsobit, že budete jako Ryby náchylnější k nachlazením. Zde je důležitá zejména prevence, kterou musíte podchytit dříve, než se problémy stanou většími. Meditace a kvalitní spánek vám pomohou stát se vůči nemocem odolnějšími.