,,Zeman je zrádce", demonstrují desítky lidí v Praze před ruskou ambasádou

,,Zeman je zrádce", demonstrují desítky lidí v Praze před ruskou ambasádou
V návaznosti na předchozí události okolo výbuchu skladu ve Vrběticích se v sobotu před ruskou ambasádou shromažďovali lidé. Podle Ruska je celá věc absurdní a za vše může Amerika.

,,Putin je vrah", zaznívalo před ambasádou

V sobotu okolo 14 hodin se před ruskou ambasádou v Praze sešli demonstranti, především příznivci spolku Milion chvilek pro demokracii. Ty vyzval k setkání předseda spolku, Benjamin Roll prostřednictvím svého twitterového účtu. Důvodem pro shromáždění bylo vyjádření postoje k nedávno odhaleným informacím o tom, že za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 stojí několik ruských agentů, během tohoto výbuchu přišlo několik lidí o své životy. V reakci na toto zjištění bylo z Česka vyhoštěno 18 ruských diplomatů. Asi stovka lidí tak skanduje hesla jako ,,Zeman je zrádce" , ,,Putin je vrah" , či ,,Za ohňostroj se platí."

Zdroj: Autor: NikomMaelao Production / Shutterstock

Lidé s sebou mají vlajky EU a NATO, demonstrace ale proběhla v celku poklidně.

Za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 stojí několik ruských agentů.

Situaci řídila policie, zapletli se i příznivci Ruska

Mezi demonstranty se objevila také desítka příznivců Ruska, kteří považují celou situaci za smyšlenou a absurdní. Podle policie, která celou neohlášenou akci hlídala a opakovaně vyzývala všechny zúčastněné, aby dodržovali protiepidemiologická opatření, mají právě tito lidé s dodržováním vydaných opatření největší problém. 

Za absurdní označilo informace o události ve Vrběticích také Rusko, podle něhož se jedná o provokaci a za vyhoštěním ruských diplomatů z České republiky vidí americký vliv.