Uspořádejte dětem zahradní narozeninovou oslavu

Uspořádejte dětem zahradní narozeninovou oslavu
Využijte letního počasí a uspořádejte dětem zahradní slavnost se vším, co k takové oslavě patří - veselé pozvánky, květiny, ovoce a vodní hrátky.

Vytvořte originální pozvánky

Dejte dětem staré zahradnické časopisy nebo prošlé katalogy rostlin. Připravte nůžky, lepidlo, čtvrtky a nechte děti tvořit barevné mozaiky. Ty potom vystřihněte do tvaru pozvánky a na druhou stranu napište informace o zahradní oslavě. 

Ozdobte zahradu nebo dvůr

Natrhejte luční květy a rozmístěte je po zahradě do velkých zavařovacích sklenic zdobených krajkovou stužkou. Doprostřed zahrady umístěte velký starý stůl nebo několik stolů menších a potáhněte je květinovým či kostkovaným ubrusem. 

Připravte pohoštění

Na každé zahradní slavnosti nesmí chybět třešňová bublanina, čerstvé ovoce, vychlazená limonáda a zeleninové jednohubky. Nezapomeňte, že v jednoduchosti je síla. S jídlem to nepřehánějte, ale tekutin zajistěte dostatek.

Naplánujte zahradnické aktivity

Kupte pro každé dítě hliněný květináč, připravte barvy, štětce, kompostovou hlínu a semínka rychle rostoucích květin či zeleniny. Poté co si děti květináč pomalují, vyberou si a zasadí požadovanou rostlinu. Je-li pozdní léto, nechte je ať si přesadí vybranou rostlinu ze zahrady. Dávejte pozor, ať rostlinu přesazují s celý kořenovým balem, aby se snáze uchytila. 

Zahrajte si zahradní hry

V horkém počasí děti potěší všechny hry, ve kterých hraje hlavní roli voda. Mohou závodit o nejrychleji naplněný lavor nebo hrát vodní bitvu. Je-li dětí tolik, že vytvoří dva týmy alespoň po čtyřech hráčích, zahrajte si štafetovou hru, kdy jeden druhému za sebou postupně přelévá vodu do kelímku až poslední v řadě naplní požadovanou hodnotu v lahvi. Tato hra je velmi oblíbená, protože u ní nezůstane nikdo suchý. 

Zdroj:

  • autorský text