Vodnáři jako partneři: Čím vás ve vztahu potěší a na co si u nich budete muset zvyknout?

Vodnáři jako partneři: Čím vás ve vztahu potěší a na co si u nich budete muset zvyknout?
Vodnáři budou zanedlouho slavit narozeniny, takže je ideální doba k na připomenutí toho, jací jsou tito originální lidé ve vztazích. Na co byste se s nimi v partnerství měli těšit a co vás u nich možná překvapí?

Kreativita a vynalézavost

Jako originální a inovativní znamení mají Vodnáři neustále nové a zajímavé nápady, které nikdy nepřestanou nudit. S nimi se tedy nemusíte bát nudných dnů, mají totiž plno zábavných plánů v záloze. Všední a obyčejné věci je nelákají ani v nejmenším, zvlášť pokud jsou zamilovaní. Díky své neobyčejné kreativitě se s nimi jejich milovaní cítí jedinečně a vědí, že pro ně skutečně něco znamenají. Vodnáři si totiž přátele dělají poměrně snadno, ale k tělu si pustí skutečně jen málokoho. 

Věrnost a přátelství

Vodnáři jsou přátelští, společenští a své přátele staví vždy na první místo. Ano, někdy i před svou drahou polovičku. Potřebují se přece vidět se svou skupinkou přátel nebo si popovídat se starými známými. Někdy jejich společenský život tedy může zasahovat i do milostného vztahu. Je proto dobré si stanovit limity a udržovat zdravý balanc mezi přáteli a partnerem.

Jejich vztah k přátelům má ale v milostném vztahu i své výhody. Vlastně je to jedna z věcí, které jsou pro Vodnáře nejdůležitější. Jejich partneři musí totiž být zároveň jejich dobří přátelé. Vědí poté, že jim mohou věřit a dají jim všechnu svou lásku a věrnost. Navíc umí dobře naslouchat, problémy druhých berou vážně a snaží se vždy pomoci nejlépe, jak to jen jde. Se svými milovanými klidně přetrpí i ty nejhorší chvíle života, protože když jim někdo přiroste k srdci, v žádném případě by ho bezdůvodně neopustili. Jako málokdo umí také zůstat věrnými přáteli i po tom, co jejich milostný vztah skončí. 

Na všechno s rozumem

Přestože jsou dobří posluchači a věrní přátelé i partneři, důležitější než emoce je pro ně zpravidla rozum. Rádi používají svou fantazii, plní si své sny, je s nimi zábava, ale vědí, že když něčeho chtějí dosáhnout, musí na to jít s rozumem. Jsou inteligentní, přemýšliví a navíc mají dobrou intuici. Vždy vám tedy co nejrozumněji poradí a snaží se analyzovat každý problém, dokud nenajdou to nejlepší řešení. To jim pomáhá udržovat vztah pohromadě, ale někdy jsou potřeba i emoce.

Nejsou příliš emotivní

Právě kvůli jejich přemýšlivosti a rozumu toho může na jejich blízké být občas trochu moc. Neumí totiž své emoce dávat příliš najevo a mají tendenci vše racionalizovat a přemýšlet logicky, i když to není zrovna potřeba a bylo by lepší, kdyby se jen trochu uvolnili. Právě proto se mohou zdát poněkud chladní a odtažití. Navíc mohou být trochu tvrdohlaví a za svým názorem si stojí, i když všichni ostatní vědí, že nemají pravdu.

Na druhou stranu je díky jejich nepříliš emotivní povaze jen tak něco nevyvede z míry a většinou se umí uklidnit a vyřešit i ty nejkrizovější situace.

Co od vztahu očekávají?

Vodnáři jsou tedy velcí idealisté a snílci, ale zároveň umí používat svůj rozum a intuici, což je drží nohama na zemi. Než je lépe poznáte, mohou se zdát chladní, ale když si vás k sobě pustí, uvidíte, jak věrní a milující umí být.

Od vztahu proto očekávají pevné přátelské pouto, které se jen tak nepřetrhne. Potřebují někoho, kdo pro ně bude oporou a s kým budou moci vést své intelektuální diskuze, ale také někoho, koho budou moci podpořit a poradit mu v těžké situaci. A to samé očekávají od nich.

Namají zájem o někoho, kdo se je bude snažit měnit. Právě jejich jedinečnost je to, co je dělá šťastnými a co je jim přirozené. Jejich partner je tedy musí mít rád takové, jací jsou, jinak je to pro obě strany jen ztráta času.

Jako rodiče jsou také kamarádští a rozhodně nebudou dbát na rutinu či stanovená pravidla. Spíše si budou užívat skotačení a zábavné aktivity s dětmi, budou jim naslouchat, podporovat je a pomáhat jim. Důležité pro ně totiž je, aby měli dobrý vztah, který jim vydrží až do dospělosti, povinnosti mohou přeci vyřešit jindy.

 

Zdroje: