Co v sobě kromě nezávislosti a touhy po dobrodružství skrývají? 8 typických vlastností dobrodružných Střelců

Co v sobě kromě nezávislosti a touhy po dobrodružství skrývají? 8 typických vlastností dobrodružných Střelců
Střelci, kteří slaví narozeniny mezi 22. listopadem a 22. prosincem, jsou známí pro svou dobrodružnou a zábavnou povahu. Díky ní jsou už od dětství zvyklí starat se sami o sebe, což se projevuje jejich nezávislostí a samotářstvím. Jaké další pozitivní a negativní vlastnosti jsou pro ně typické?

Pozitivní vlastnosti:

Optimismus

Střelci jsou veselí a zábavní a snaží se na všem vidět něco pozitivního. Přestože vědí, že život není vždycky fér, a lidé, které potkávají, nejsou vždy milí a nemají ty nejlepší úmysly, jejich vnitřní nastavení jim radí, aby na všech viděli jen to dobré. Nesnáší negativní myšlenky a špatné zprávy, takže tuto negativitu jednoduše vytěsňují. Lidem tedy zpravidla věří a šanci dávají každému, i když se jim to může vymstít.

Nezávislost a svoboda

Přestože jsou Střelci otevření a milující, jdou si svou vlastní cestou a na ostatní se příliš neohlíží. Jdou si za svými sny a plány a nespokojí se jen s kompromisem či nějakou dohodou, která jim plně nevyhovuje. Umí tedy získat to, co chtějí, a už od útlého věku touží po svobodě a nezávislosti. Svou svobodu a volnost v životě potřebují, takže jim zpravidla trvá delší dobu, než se zklidní, usadí a založí rodinu, pokud tak vůbec někdy učiní.

Inteligence a vnímavost

Společně s jejich nezávislostí přichází také inteligence. Jsou přemýšliví a vystačí si dlouhou dobu jen sami se sebou. Proto jim ani nevadí se vydávat o samotě na své dobrodružné cesty. Mají hluboké myšlenky, jsou zvídaví a na věc se umí podívat z mnoha různých pohledů. Díky tomu umí dobře řešit problémy, což se hodí, když sami cestují, ale také když je jejich přátelé potřebují.

Jsou totiž velice vnímaví, takže svým blízkým umí účinně pomoci a poradit v jakékoliv situaci. Pokud se tedy se Střelcem přátelíte, nemusíte se mu bát s ničím svěřit. Vaše pocity bude brát vážně a bude se vám snažit se situací co nejlépe pomoct. 

Upřímnost

Nejenže jsou zrozenci tohoto znamení vnímaví a nápomocní, ale také čestní a upřímní. Pravda je pro ně důležitá a hledají ji celý život, takže nesnesou, když jim budete do očí lhát. Upřímnost totiž očekávají i od všech ostatních, takže nespravedlnost a lži je dokáží pořádně vytočit. Připravte se proto na velkou hádku, pokud na nějakou vaši lež přijdou. Střelci se totiž nedrží zkrátka a nebojí se ani sáhnout po nějaké urážce nebo ostrém slově, když je třeba.

Negativní vlastnosti:

Netaktnost

Jejich upřímnost je rozhodně cenná, protože díky ní víte, že jim můžete plně důvěřovat. Nicméně občas je té upřímnosti až příliš. Střelci totiž nemají žádné zábrany a říkají to, co si myslí, což může znamenat, že vám do obličeje občas vpálí i to, co byste zrovna slyšet nepotřebovali. Nechtějí vám ublížit, jen říkají pravdu, ale mohou kvůli tomu působit netaktně a krutě, přestože takoví vůbec nejsou.

Dětinskost

Střelci se pro cokoliv snadno nadchnou. Vše vnímají intenzivně a skáčou proto z jedné aktivity do druhé nebo běhají z místa na místo. Chybí jim totiž výdrž, a tak je jejich velkým problémem právě to, že u ničeho dlouho nevydrží. Chovají se zkrátka jako děti, a to v jakémkoli věku. Mají díky tomu sice dětskou radost a vše prožívají s nadšením, ale bývají kvůli tomu velmi nespolehliví, protože často naslibují mnohem více, než dokážou splnit.

Nestálost

Se zvídavostí, nadšením a intenzivním vnímáním Střelců přichází také jejich velká nestálost a proměnlivost. Jak již bylo zmíněno, u ničeho dlouho nevydrží, protože se po krátké době začnou nudit. Potřebují vidět a vyzkoušet všechno, a tak chvíli neposedí a mají sklony k tomu opouštět to, co už mají ozkoušené a co funguje jen proto, aby mohli opět zažít něco nového. To může výrazně komplikovat život jim i lidem v jejich okolí, protože tím, že neustále začínají něco nového, málokdy něco dotáhnou do konce.

Naivita a důvěřivost

Protože se toto znamení snaží na všem vidět jen to nejlepší a negativní energii na sebe vůbec nenechává působit, mohou se jeho zrozenci občas chovat až moc naivně a důvěřivě. To pro ně může být dost nebezpečné, protože se snadno nechají od ostatních napálit nebo zneužít. Svou srdečnost a optimismus by si tedy měli zachovat, ale jen do rozumné míry. Občas je totiž lepší mít oči na stopkách a dávat na sebe pozor.