Věřte, nevěřte: Zábavná fakta o jednotlivých znameních horoskopu

Věřte, nevěřte: Zábavná fakta o jednotlivých znameních horoskopu
Je lidskou přirozeností chtít o sobě vědět víc. A pro mnoho lidí představuje astrologie možnost, jak nahlédnout do skrytých tajemství života. Někteří lidé jsou pevně přesvědčení, že jejich osud je předurčený už v okamžiku narození. Pokud k nim nepatříte, alespoň se pobavíte.

Dvě znamení vyprodukovala nejvíce amerických prezidentů. V seznamu všech amerických prezidentů bylo dokonce pět Štírů (včetně Bidena) a čtyři Vodnáři.

Nejstarší horoskop, který existuje, je z roku 410 před našim letopočtem a byl vytesaný klínovým písmem.

Časopis Hello zveřejnil studii, které se zúčastnilo 10 tisíc žen a podle ní ženy ve znamení Lva mají dvojnásobně větší pravděpodobnost než ostatní znamení, že budou chodit pravidelně do posilovny.

Japonci si tak moc nepotrpí na znamení zvěrokruhu, ale soustředí se na krevní skupinu. Ketsueki-gata je japonská víra, která hlásá že je to krevní skupina, která může určovat aspekty osobnosti. Už od roku 1930 se vědci tomuto problému věnují. Uvádí se například, že lidé s krevní skupinou A jsou považování za kreativní a tvrdohlavé. Lidé s krevní skupinou 0 jsou sebevědomí a sebestřední.

Děti narozené ve znamení Střelce mají největší pravděpodobnost stát se dětskou hvězdou. Příkladem může být Britney Spears a Scarlett Johansson. Výzkum zveřejnily v roce 2009 magazín Daily Mail.

Britney Spears, zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Astrolog Daily Mail Jonathan Cainer řekl, že ho nepřekvapilo, že se Střelci umístili na prvním místě seznamu. Řekl:

„Střelci vládne Jupiter, planeta naděje, a Střelci mají charaktery, které se mohou hodit. Kvality tohoto znamení propůjčují nedostatek zábran a přirozené, bujné sebevědomí. Děti Střelců jsou obzvláště temperamentní - mají vlastnosti jako Tygr."

Lvi jsou nejhorší řidiči. Australská služba sdílení aut Go Get analyzovala informace o 100 000 jejích uživatelů v roce 2017, aby určila, že Lvi způsobují nejvíce dopravních přestupků. Naopak Berani jsou na silnici nejopatrnější.

Ze všech astrologických znamení mají Kozorohové nejvíce registrovaných účtů na internetových seznamkách. Je pro ně také běžné oslovovat několik partnerů současně.

 Noviny The Sun zveřejnily astrologickou analýzu, ze které vyplývá, že v seznamu miliardářů podle seznamu Forbes, je nejvíce lidí narozených ve znamení Vah. Což bude dáno tím, že Váhy mají dobré organizační schopnosti a jsou perfekcionisty posedlými rovnováhou.

Mezi nejznámějšími sériovými vrahy jsou dvě znamení, která vyčnívají v četnosti nad ostatní. Jsou to Ryby a Blíženci. Ryby jsou často samotáři a Blíženci jsou pověstní osobním šarmem.  Právě to jsou časté vlastnosti sériových vrahů.