Jak se jakožto Váhy rychle vypořádáte s rozchodem

Jak se jakožto Váhy rychle vypořádáte s rozchodem
Pro tak romanticky založeného člověka, jakým jste Vy, je rozchod téměř rozsudek smrti. Obzvláště v případě, kdy jste ho vůbec nečekali. Nicméně je zde velká naděje, že se z rozchodu rychle uzdravíte, a to mnohem smysluplnějšími aktivitami, než je okamžité hledání nového partnera. Víte, co byste měli dělat, abyste se s rozchodem rychle vypořádali?

Hýčkejte své zdraví i ducha

Pokud Vás rozchod opravdu vzal, můžete o sebe přestat pečovat v takovém měřítku, v jakém jste o sebe pečovali během trvání vztahu. Nicméně to je špatně. Tím, že o sebe začnete pečovat ještě více, si značně pomůžete. Začnete odbourávat stres, který vznikl následkem zničení vztahu.

Neměli byste pečovat pouze o svůj zevnějšek, ale hlavně o svou duševní pohodu, která rozchodem utrpěla největší poškození. Dělejte věci, které Vás osobně baví, tentokrát si nenechte poroučet svým okolím. Také Vy máte právo dělat si, co chcete, pouze kvůli své dobrosrdečnosti na to často zapomínáte.

Jezte, na co máte chuť

Máte v povaze si stěžovat všem blízkým přátelům, jak nečestně se k Vám partner zachoval, jakmile Vám oznámil, že mezi Vámi je konec. Nicméně pokud spočítáte své dobré přátele, nevyjde Vám nekonečné číslo. Stres nakonec způsobí, že se přesunete do kuchyně s cílem pozřít všechno jídlo, které Vám momentálně přijde dobré. A bude to dlouhý seznam. Je možné, že budete muset nakoupit zásoby. To Vás může přivést k myšlence, že to přeháníte. Dokud jste v opravdovém stresu a stále máte na straně nějaké finanční zásoby na horší časy, není nutné se omezovat.

Váhy zahánějí rozchod i jídlem. Zdroj: Prostock-studio/ Shutterstock

Pořiďte si domácího mazlíčka, nemáte-li ho

Milujete společnost. Pokud procházíte kritickým obdobím Vašeho života, jakým může být rozchod ze strany Vámi milovaného partnera, potřebujete společnost. Jak si však určitě všimnete, ne všichni lidé na Vás mají čas, když jste v nesnázích Vy. V tomto bodě můžete zjistit, že Vaší dobroty využívalo mnohem více lidí, než jste si původně mysleli. Abyste se netrápili ještě více, pořiďte si raději domácí zvíře. U těchto tvorů existuje mnohem nižší pravděpodobnost, že se na Vás vykašlou, pokud se dostanete do obtížné životní situace, z níž nemůžete sami ven.

Přiznejte si, jaké pocity zrovna cítíte

Pokud se Vám zrovna nedaří, máte tendenci si nalhávat, jak málo hrozné to ve skutečnosti je. Opak je pravdou. Zaměřte se na své skutečné pocity a zjistíte, jak špatně na tom jste. To Vám pomůže lépe pochopit Vaši životní situaci. A proč je pro Vás tak těžké uvědomit si závažnost Vaší situace? Je to proto, že neustále hledáte rovnováhu v celém životě, nepřipustíte si, že se můžete mít hůře než všem kolem sebe i sobě prezentujete.

Zdroj článku: