8 typických vlastností tvrdohlavých Beranů. Čím umí překvapit a čím naštvat?

8 typických vlastností tvrdohlavých Beranů. Čím umí překvapit a čím naštvat?
Berani slaví narozeniny od 21. 3. do 20. 4. Většinou jsou známí hlavně pro svou tvrdohlavou a neústupnou povahu. Samozřejmě se toho v nich ale skrývá mnohem víc. Jaké pozitivní a negativní vlastnosti jsou pro ně typické? Sedí to i na vás nebo vaše známé?

Pozitivní vlastnosti:

Odvaha

Berani se do všeho vrhají po hlavě a většinou myslí, až když je na to pozdě. Díky tomu se však nebojí do ničeho rovnou skočit a nemají problém ani s velkým riskováním, kterému by se ostatní raději vyhnuli. To se jim zpravidla vyplácí, protože mají velké ambice a bez občasného risku by se tak daleko nikdy nedostali. Jsou přirozenými vůdci, takže umí dovést skupinu lidí k úspěchu, a to jak díky svému charisma, tak houževnatosti a vytrvalosti, která jim nedovoluje zastavit, dokud nedojdou do cíle.

Soutěživost

Co zrozence tohoto znamení kromě ambice žene kupředu, je velká soutěživost. Výzvy berou jako boje, které musí za každou cenu vyhrát. Ať už jde o karetní hru, sportovní utkání nebo velké pracovní příležitosti. Možná si tím chtějí dokázat, co všechno dokážou, ale možná tím jen zakrývají svou nejistotu, která je skrytá hluboko pod vší tou odvahou a sebevědomím. Nicméně jim soutěžení pomáhá dosahovat svých cílů a ještě více se zlepšovat, takže může být určitě ku prospěchu, pokud ho použijí k dobrým účelům.

Upřímnost

V jedné věci Beranům můžete naprosto věřit. Nikdy by vám nelhali, pokud by k tomu neměli opravdu dobrý důvod. Možná si rádi zasoutěží a trochu si zvýší své ego, ale stále zůstávají nevinnými bytostmi, u kterých je upřímnost vždy na prvním místě. Nebudou vám dávat falešnou naději ani vás zahrnovat komplimenty, pokud to tak zkrátka necítí. Neznají hranic, takže vám klidně do očí řeknou, co se jim na vás nelíbí, ale po lži sahají skutečně vzácně. Když vás tedy pochválí, měli byste si toho vážit, protože to jde opravdu od srdce.

Energie

Jedním z hlavních znaků Beranů je také obrovská energie. Často se zdá, že jsou prostě k nezastavení a klidně by zvládli třeba protančit celou noc. Navíc jsou velmi vášniví a kreativní, takže, když se pro něco nadchnou, málokdo je dokáže zastavit. Díky své energičnosti jsou také velcí optimisté a v každé situaci si umí najít naději. Možná to je i proto, že se většinou nezatěžují myšlenkami o minulosti ani o tom, co by jejich činy mohly způsobit. Mají tak více prostoru na optimistické a kreativní myšlení, díky kterému vždy přijdou s nějakým zajímavým nápadem.

 

Negativní vlastnosti:

Bezohlednost

Přestože Berani rádi pomáhají svým blízkým a lidem v nouzi, mohou se občas chovat poněkud bezohledně. Protože málokdy myslí na následky a do všeho se rovnou pouští, občas všechno úplně nedomyslí a snadno tím mohou někoho ranit. Většinou se proto ze svých chyb poučí až hodně pozdě, kdy už svými činy stihli někomu ublížit.

Netrpělivost

Berani potřebují být neustále v pohybu a využívat své nadměrné energie a kreativity. Zdlouhavé čekání na zastávce nebo v čekárně je pro ně tedy doslova utrpením. Občas proto může být vyčerpávající s nimi trávit čas nebo dokonce být jejich zaměstnancem. Právě jejich nezastavitelnost vám ale může pomoci k úspěchu, takže to také není vždycky na škodu.

Výbušnost

Berani mohou být nepředvídatelní, a právě kvůli své přehnané soutěživosti za všechno bojují jako o život. To je může přivádět k šílenství, zvlášť pokud se jim příliš nedaří.

Své prudké výkyvy nálad občas prostě nemohou ovládat a v krizových situacích stačí jen malá nepříjemnost a okamžitě vybuchnou. V takových chvílích je lepší počkat než se opět uklidní, jinak s nimi nebude rozumná řeč.

Sebestřednost

Beranům záleží na ostatních a rozhodně je nechtějí přehlížet. Občas se ale ve své ambicióznosti a vytrvalosti ztratí natolik, že jim připadá, že na světě není nic důležitějšího než jejich práce a starosti. Často ani na nikoho neberou ohledy a prostě dělají to, co chtějí oni sami. Nebojte se s nimi tedy problém vyřešit a domluvit se na lepším řešení. Upřímnost jim rozhodně nechybí, takže vám určitě nekývnou na něco, co by nevyhovovalo jim samotným.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.cosmopolitan.com