Jaká je vaše povaha podle vašeho písma? Váš rukopis o vás může hodně prozradit

Jaká je vaše povaha podle vašeho písma? Váš rukopis o vás může hodně prozradit
Mnoho se dá dozvědět i z toho, jak vypadají mezery mezi slovy, velikosti písmen a mnoha dalších indicií. Grafolog může podle vašeho písma analyzovat váš charakter a popsat vaši osobnost.

Velikost písmen

Pokud píšete opravdu velkými písmeny, znamená to, že jste otevřený, společenský člověk, který je rád středem pozornosti. Velmi malá písmena zase ukazují na plachou, introvertní povahu, případně pečlivost a soustředěnost. Pokud je vaše písmo průměrné velikosti, pohybujete se mezi těmito dvěma extrémy a jste přizpůsobiví.

Mezery mezi slovy

Čím větší mezery mezi slovy děláte, tím více svobody a osobního prostoru vyžadujete. Naopak lidé, kteří dělají malé mezery, potřebují být ve společnosti dalších lidí a mohou být dotěrní.

Sklon rukopisu

Pokud se vám písmo sklání doprava, tak jste otevřeni novým zkušenostem a rádi poznáváte nové lidi. Když se však sklání na druhou stranu, držíte se radši v ústraní a věci si necháváte pro sebe. Pokud písmo sklon prakticky postrádá, znamená to, že máte praktickou povahu, jste racionální a vyrovnaní.

Pokud máte čitelný podpis, jste sebevědomější, zdroj: Star Stock / Shutterstock

Okraje stránky

Necháváte dostatečně velké okraje? Pokud jste nechali velké okraje vlevo, značí to, že žijete částečně v minulosti. Pokud vpravo, nejspíš se obáváte budoucnosti a stále přemýšlíte, co se stane. Píšete-li přes celou stránku, vaše mysl je neustále v pozoru a nevíte, co dřív.

Tvar písmen

Jsou písmena zaoblená? Pak ve vás dřímá kreativní umělecká duše. Špičatá písmena mohou znamenat agresivitu, ale také inteligenci a zvědavost. Spojená písmena zase pečlivost a systematičnost.

Důležitý je i podpis

Je váš podpis nečitelný? Nejspíš jste rezervovaná a uzavřená osobnost. Pokud máte čitelný podpis, jste sebevědomější a sami se sebou spokojení. Podpis, na kterém je vidět, že je rychle a ve spěchu načmáraný, vypovídá o tom, že je pisatel netrpělivý a oceňuje efektivitu. Z pečlivého podpisu poznáme, že jde o přesnou a nezávislou osobu.

Tlak použitý při psaní také napoví o povaze

Pokud je na textu vidět, že je napsaný s velkým tlakem, berete věci skutečně vážně. Lidé, kteří píšou velmi lehce, bývají soucitní a citliví, ale také jim může chybět energie a chuť do života.

Smyčky u „l“

Podívejte se na slova, ve kterých se vyskytuje „l“. Pokud je smyčka úzká, může to být známkou napětí. Naopak lidé, kteří ji dělají širokou, jsou uvolněnější.

Pokud píšete hodně rychle, jste netrpěliví, zdroj: YAKOBCHUK VIACHESLAV / Shutterstock

Jak vypadá „s“?

Zakulacené malé „s“ znamená, že se vyhýbáte konfrontacím a jste rádi, když jsou lidé okolo vás spokojení. Pokud je „s“ do špičata, pak jste zvídaví, ambiciózní a baví vás nové věci. A pokud se dole rozšiřuje, značí to, že neděláte to, co ve skutečnosti chcete.

Jak rychle píšete?

I z rychlosti psaní se dá odvodit povaha. Pokud píšete hodně rychle, jste netrpěliví a vyhýbáte se zpoždění. Pokud píšete pomalu, jste organizovanější a soběstační.

Grafologie pozná i lež

Pokud je celý text napsaný zhruba stejně a některé jeho části se vymykají, jsou posunuté, vypadají v textu nepatřičně nebo uspěchaně, pravděpodobně se jedná o lež.

Zdroje článku: