Panny jako partneři: Jak toto perfekcionistické znamení funguje ve vztazích a na co si u nich dát pozor?

Panny jako partneři: Jak toto perfekcionistické znamení funguje ve vztazích a na co si u nich dát pozor?
Panny jsou velice organizované a rády si plánují svou budoucnost. Většinou tedy přesně vědí, co od vztahu a od partnera chtějí, a nespokojí se s nikým, kdo jejich podmínky nesplní. Bývají proto hodně kritické, ale umí být i otevřené a vnímavé. Jaké další vlastnosti se u nich projevují ve vztazích?

Ve všem mají pořádek

Panny potřebují mít ve všem jasno, a to nejen ve všech svých šuplících a skříních, ale i ve vztazích, a to hlavně těch milostných. Většinou už dopředu vědí, co hledají. Mohou proto v milostném životě být dlouho nespokojené, ale když konečně najdou svou drahou polovičku, berou vztah opravdu vážně.

Vlastně by se do něj ani nepouštěly, kdyby neměly jistotu, že jim daná osoba za všechno to úsilí stojí. Jsou praktické a i při budování vztahu myslí na svou budoucnost. Krátké románky tedy nejsou nic pro ně, snaží se vytvářet upřímné a trvalé vztahy, ve kterých uvidí nějaký smysl.

Důležitá je pro ně kvalita a stabilita, takže na žádná velká gesta ani pozornost okolí si nepotrpí. Mohou kvůli tomu působit chladně a necitelně, ale ony se jen nepotřebují předvádět. Místo toho chtějí s někým navázat opravdové pouto, které vydrží do konce jejich života.

Rády pomáhají

Panny své partnery ve vztazích rády podporují, a pokud mohou, snaží se jim v dosahování jejich cílů pomáhat. Chtějí, aby byli spokojení, a budou při nich tedy stát i v těch nejtěžších chvílích, i kdyby zrovna samy procházely špatným obdobím.

Rády ale nabídnou pomocnou ruku i v domácnosti nebo když je třeba něco zařídit. Myslí analyticky a umí proto hledat nejlepší řešení problémů. Jsou zodpovědné a můžete se na ně spolehnout, ať jde o cokoli. Nesnáší ale kritiku, protože si myslí, že právě ony umí dělat vše tím nejlepším způsobem.

Často tedy chtějí pomáhat v domácnosti jen proto, aby měly kontrolu nad tím, jestli se vše dělá správně. Nesnažte se jim to ale vyčítat, chtějí jen mít vše uspořádané. A navíc vám tím ušetří práci.

Na všechno jdou s rozumem (někdy až moc)

Pannám se často vyčítá, že dostatečně neprojevují své city. Není to ale tak úplně pravda. Trvá sice déle, než si získáte jejich důvěru, ale poté už v nich budete mít přítele na celý život. Ve vztahu k vám proto budou upřímní, ale také chápaví a nápomocní. Budou se snažit, aby vše bezchybně fungovalo. I tak pro ně ale může být těžké otevřít vám i své srdce, nejen svou mysl.

Na vše totiž jdou až moc rozumově. Jejich myšlení je logické a každý problém svědomitě analyzují. I ve vztahu proto ke svým partnerům přistupují se svou typickou opatrností a nad vším až moc přemýšlí. Láska a vztahy se ale vždy neřídí pravidly a nemusí pořád dávat smysl. To pro Panny může představovat velký problém.

Navíc se velice snadno zaseknou ve své rutině a každodenním stereotypu. Občas mohou také dávat přednost práci před partnerem, což nikdy nedělá dobrotu.

Nesnesou kritiku, ale rády kritizují

Ačkoliv Panny druhé rády kritizují, když jen o maličko minou jejich představy, ony kritiku snést nedokážou. Vše berou až moc vážně a často se chovají opravdu upjatě. Nenechají si s ničím poradit a pomoc zpravidla odmítnou, protože to přece nikdo neudělá lépe než ony samy. Když se jim to poté pokusíte vytknout, urazí se a klidně se pustí do nepříjemné hádky. V tomto ohledu jsou tedy opravdu pokrytecké.

Když kritizují ony, nepřijde jim na tom nic špatného. Jsou až přehnaně puntičkářské a mají na druhé opravdu vysoké nároky. Neberte si tedy jejich kritiku osobně, nikdo nemůže být perfektní, ani samotné Panny. Navíc se mohou druhé snažit měnit, aby splňovaly jejich představy o dokonalosti. To je ve vztahu ale hodně toxická vlastnost, tak si na to u nich dávejte pozor.

Co od vztahu očekávají?

Panny od vztahu očekávají pevné zázemí, na které se budou moci vždy spolehnout a které jim bude oporou, i v těžších chvílích.

V partnerovi hledají někoho, kdo bude jejich vztah brát vážně a společně s nimi na něm bude ochoten pracovat. Také potřebují, aby porozuměl jejich rozumové stránce a chápal jejich analytické a organizované myšlenky. Měl by také tolerovat jejich smysl pro řád, protože toho se Panny nikdy nevzdají. 

Ony jim na oplátku budou upřímnými a chápavými společníky, kteří jim obětují celý svůj život. Nemusí to s nimi být vždy lehké, ale svou kritiku a puntičkářství vám dokáží rychle vynahradit svým pochopením a nápomocností.