Sedíte s nohama na stole, máte je překřížené nebo sedíte úplně rovně? Co to o vaší osobnosti vypovídá?

Sedíte s nohama na stole, máte je překřížené nebo sedíte úplně rovně? Co to o vaší osobnosti vypovídá?
Přemýšleli jste vůbec někdy o tom, co o vás vypovídá způsob, jakým sedíte? Jistě jste si všimli, že každý má naprosto jiný typ sedu, někdo dá přednost pohodlí, jiný zase etiketě. Jenže právě to o vás může prozradit víc, než byste chtěli. Pojďme si tedy společně představit základní pozice a jejich význam.

Roztažené nohy

Pro někoho naprosto nevhodná pozice sezení, pro někoho zase ta nejpohodlnější a nejpřirozenější. Tento způsob sedu o vás vypovídá fakt, že máte problém se soustředěním. Zbožňujete prostředí, kde se stále něco děje. Některé věci mohou být trochu chaotické, ale ve vaší mysli se jedná o organizovaný chaos, který ke svému životu potřebujete. Pokud jde o váš osobní styl, pohodlí je vaší prioritou.

Zkřížené kotníky

Tento typ sedu můžete vidět zejména u členů královské rodiny. Je to elegantní a královská pozice, ve které se cítíte dobře vy, a stejně tak dobře působí na vaše okolí. Navíc o vás vypovídá, že jste ambiciózní a tvrdě pracujete, abyste dosáhli svých cílů. I na vzhledu vám záleží, takže vypadat vždy dobře je pro vás prioritou.

Kolena i kotníky u sebe, vzpřímená záda

Jestliže je vaší typickou pozicí sed, kdy kolena i kotníky máte u sebe a sedíte vzpřímeně, sebeovládání a sebedůvěra jsou vaším poznávacím znamením. Máte rádi vše pod kontrolou, umíte být velmi laskaví, ale také velmi přímočaří. Důležitá je pro vás dochvilnost a klidná atmosféra.

Noha přes nohu

Velká představivost a neustálé snění, to je to, co vás charakterizuje nejvíce. Jste vysoce kreativní a velmi společenští, chvilky se svými přáteli a lidmi obecně přímo zbožňujete. Moc dobře o sobě víte, že během chvilky okouzlíte každého, ať už svou bystrostí nebo empatií. Konverzace vám vůbec nedělá problém, dokážete vyjít téměř s kýmkoliv.

Noha přes nohu trochu jinak, Zdroj: SunCity/ Shutterstock

Kolena u sebe, kotníky od sebe

Elán, energie a smysl pro zábavu vám rozhodně nechybí, ale za to postrádáte smysl pro zodpovědnost. Velmi často vzniklé problémy buď ignorujete nebo je odkládáte, čímž si v mnoha případech přiděláváte problémy další.

Zdroje článku: