Léto míří ke konci:  Býci se chystají na podzim, Vodnáři se vrací k pohodě

Léto míří ke konci:  Býci se chystají na podzim, Vodnáři se vrací k pohodě
Srpen přinesl většinou štěstí a pohodu, zbytek prázdnin si prostě chceme užít, co to jde. Vždyť další šance bude až za rok! Přišly změny a také nový pohled na život a jeho hodnoty. Nyní bude tenhle růst odměněn. Čeká nás totiž náročné období, kdy si musíme všechno přerovnat a probrat. 

Sezóna analytické Panny bude nabádat k prozkoumání a poznání všech proměn, které u vás během léta nastaly. Hledejte pozitiva a obhajte si svá rozhodnutí hlavně sami před sebou. I to ostatně patří k zisku, který přijde s koncem prázdnin. Někdo najde spřízněnou duši, někomu přitečou nějaké finance, jiný najde klid v duši, který je neocenitelný. 

Beran (21.3. - 20.4.) 

Je doba, kdy vaše kreativita vyplouvá na povrch a vy opět testujete, co nového zvládnete. Konec léta vám přinese období lásky a společenskosti. Proto zapojte i partnera, třeba ho vaše nové dobrodružství také nadchne. Možná ucítíte lehké napětí či náznak neshod, ale neděste se. Je to jen malý mráček, zapracujte na komunikaci a zbavte se špatných zvyků ve vztazích, které se s vámi vlečou stále dál.  

Býk (21.4. - 20.5.) 

Dobře víte, že konec prázdnin je neodvratný. Váš režim v létě ještě zpomalil a zvolnil a teď je potřeba se zase hezky zlehka trénovat na pravidelné vstávání a také uklidit, dokud na to máte ještě čas. Vztahy se vyklidní a zlepší, možná se zadaří i zplodit potomka. Odpočívejte, užívejte si děti a partnera a také vymyslete plán financí, abyste se v září nestresovali. 

Blíženci (21.5. - 21.6.) 

Vaše komunikační schopnosti se koncem léta ještě zlepší a je možné, že budete v práci za mluvčího. Budete se také konečně zase vracet do formy, ale pozor na přepracovanost. Udělejte si čas na relax, zavzpomínejte s blízkými nad fotkami a společně se vrhněte do příprav na podzim. Také se zbavte opratí minulosti, zabýváte se zbytečnostmi pro současnost nepodstatnými. 

Udělejte si čas na relax
Udělejte si čas na relax | Zdroj: Dejan Dundjerski/ Shutterstock

Rak (22.6. - 22.7.) 

Budete mít pocit, že finance by to chtělo trochu vylepšit, můžete zkusit najít nějaký nový příjem nebo zkuste v práci povylézt po kariérním žebříčku o něco výš. Dejte si pozor na zbytečné nákupy a vyhněte se hazardu, to není správná cesta. Stresu vás snadno zbaví běžné rutinní činnosti, nové vztahy vás rozptylovat nebudou, zatím se nenašel nikdo, kdo by vám sedl. 

Lev (23.7. - 22.8.) 

V práci se vám moc nedařilo, ale konečně dojde k pokroku a vy se dočkáte vytouženého ocenění. Možná přijdete i s nějakým novým nápadem, který posune vaši práci na vyšší level. Vaše sezóna sice pomalu končí, ale stále oplýváte šarmem. Dokonce je možné, že vás zaujme někdo nový nebo zažijete nějaké milostné dobrodružství, nepodléhejte však bez rozmyslu. Je třeba zvážit následky a raději si klidně počkat. 

Panna (23.8. - 22.9.) 

Přichází doba, kdy vládne Panna a vy jste ve svém živlu. Nové plány, programy a chaos, ve kterém musíte udělat pořádek. Na podzim se vlastně těšíte, ale teď ještě si dopřejte odpočinek. Dobijte baterky a nechte své blízké, ať vás chvíli rozmazlují. Hledejte nový pohled na svět, zvažte, jak daleko jste došli na cestě za svými cíli. Ve vztazích se obrňte trpělivostí a nekritizujte partnera, zkuste ho jemně postrčit, není přece potřeba se stresovat. 

Váhy (23.9. - 23.10.) 

Váš program je plný a vy občas nevíte, kam dřív. Sice vás to naplňuje inspirací a vy doslova záříte, ve společnosti je vás skvěle, zvlášť pokud máte někoho po boku, ale pozor. Všechny ta akce vás může psychicky vyčerpat, dopřejte si tedy romantický poklid, budete totiž plní lásky. Práce bude také hodně, ale rozhodně bude oceněna, tak s chutí do toho. 

Štír (24.10. - 21.11.) 

Konec srpna se ponese v rušném pracovním rytmu. Výhodu mají ti, co ještě vyráží někam na dovolenou a uniknou, nicméně toto období bude kariérně příznivé a mohou nastat posuny. Zatím si ale dejte pozor na našetřené finance a své lásce se věnujte raději osobně. Přichází doba splnit si alespoň nějaký ten sen a ve dvou to jde vždycky lépe. 

Střelec (22.11. - 21.12.) 

V práci se vždycky úplně neshodnete, ale dobře víte, že je to hlavně vaše vina. Zkuste kolegům vyjít vstříc a ukázat, že jste týmový hráč. Ideálně si k troše respektu ke kolegům vezměte nováčka pod křídla a naučte ho, co umíte. Jistě se ještě stihnete podívat do konce prázdnin na nějaké zajímavé místo, nezapomeňte se podívat také na své vnitřní já. 

Nahlédněte do svého já
Nahlédněte do svého já | Zdroj: YuriyZhuravov / Shutterstock

Kozoroh (22.12. - 19.1.) 

Pokud vás přepadla láska, zacházejte s ní opatrně a nebuďte nedočkaví. Být moc hr se nevyplácí. S penězi jednáte vždy opatrně, koncem léta na vás ale mohou zaútočit rádoby výhodné nabídky. Vyhněte se jim, v klidu si vytvořte rozpočet, abyste si mohli dopřát vše, co chcete. V práci může přijít nová možnost, která vám nakonec vydělá víc a vaše rozvaha se vylepší. 

Vodnář (20.1. - 18.2.) 

Období, kdy jste si nepřipadali úplně ve své kůži končí a svět se na vás bude opět usmívat. Vztahy se vyjasní a nastane pohoda, popřípadě ukončíte to, co již dávno nefunguje. Vaše nitro prostě potřebuje spokojenost, aby vaše osobnost nebyla svázána. Váš život si musíte kočírovat sami, tak směle do toho. Nečekané finance si pořádně užijte. 

Ryby (19.2. - 20.3.) 

V práci vás čeká tvrdý návrat do reality. Bude to únavné a zdlouhavé a vy zjistíte, že občas plavete. Kolegové ale ví, co ve vás mají za poklad a podpoří vás, pomohou. Vy tak najdete cestu z hory papírů, které vám stále přibývají. Vztahy budou na vzestupu, musíte se ale občas udělat čas na své blízké a vyslechnout si jejich stesky. Pomůže vám to zpomalit.