Královská dvojčata princ Jacquese a princezna Gabriella se již od malička účastní mnoha společenských akcí

Královská dvojčata princ Jacquese a princezna Gabriella se již od malička účastní mnoha společenských akcí
Jak už to u královských a knížecích rodů bývá, budoucí následník trůnu je v hledáčku novinářů již dlouho před narozením. V případě monackých knížecích dvojčat tomu nebylo jinak. Na pozornost jsou tak zvyklí od narození.

Pokud jde o roztomilé královské děti, monacká knížecí rodina se může pochlubit přímo ukázkovým párem. Dvojčata, kníže Jacques, následník trůnu, a jeho sestra princezna Gabriella, se narodili 10. prosince 2014 a již od prvního dne okouzlují své fanoušky. Princezna Gabriella je již od šesti let malou módní ikonou a její bratr si s ní v tomto ohledu nijak nezadá.

Děti jsou velmi společensky aktivní

Šestiměsíční princ Jacques a Gabriella měli křest v monacké katedrále v královském stylu za přihlížení davu příznivců, na pozornost jsou tedy zvyklí odjakživa. O několik měsíců později se zúčastnili každoročního monackého pikniku. Rodiče je brali na významné akce již v batolecím věku. Například už ve dvou letech se ruku v ruce s rodiči zúčastnili každoročního rozdávání vánočních dárků v monackém paláci. Každoročně se účastní vánočního projevu svých rodičů a nevynechávají ani tradiční zdravení z balkónu, kdy mávají lidem z balkonu paláce během obřadu Sainte Devote, který je zasvěcen patronovi Monaka. Rodiče pravidelně doprovázejí i na výroční Ragbyový turnaj.

Loňský rok byl pro děti plný nových zkušeností

Princezna Gabriella a kníže Jacques se v květnu 2022 připojili ke svým rodičům na Velké ceně Monaka F1, jedné z největších každoročních událostí v zemi. Princ Jacques se také připojil ke svému otci, knížeti Albertovi, aby na závodě objel čestné kolečko, poprvé se tak účastnil této každoroční panovnické tradice. Jízdu ve sporťáku si velmi užíval. Princezna Gabrielle se zase poprvé zúčastnila významné módní akce Fashion Week, jejíž je její matka, kněžna Charlene, patronkou.

Stále jsou to hlavně děti

I přesto, že jsou dětmi hlavy státu, stále jsou především dětmi, které mají typické starosti dětí školního věku. Navštěvují François d'Assise-Nicolas Barré, soukromou školu v Monaku. Dělají úkoly stejně jako jejich spolužáci. Ve volných chvílích tráví hodně času s rodiči, kromě státnických povinností si však užívají i typické dětské kratochvíle. Dvojčata navštívila v loňském dubnu s tatínkem pařížský Disneyland a setkala se s Mickeym a Minnie. Život v paláci zjevně neznamená, že by Království kouzel bylo méně vzrušující. Z fotografií, které knížecí rodina zveřejnila, je totiž patrné, že si výlet maximálně užívali.

Stylová oslava narozenin

V prosinci měla dvojčata osmé narozeniny a oslavila svůj výjimečný den poznáváním mořské fauny a flóry a pomáháním při ekologické akci v Oceánografickém institutu knížectví. Za doprovodu své matky, kněžny Charlene, a otce, knížete Alberta, připravili Jacques i Gabriella zásilku 46 želvích mláďat, která z muzea následně putovala do želví vesničky v senegalském No Flay. Později se dvojčata zúčastnila oslavy se svými rodiči, na které se objevily různé kreslené postavičky, například Kung Fu Panda, ježek Sonic a Mario.

Princezna Gabriella byla oblečena jako gejša, zatímco Jacques zvolil formálnější klasický společenský oděv. Kněžna Charlene na svém účtu na Instagramu zveřejnila krátké video, ve kterém sestavila řadu rozkošných fotografií knížete a princezny pořízených v průběhu roku. Pod příspěvkem princezna Charlene zanechala milý vzkaz: „Všechno nejlepší k narozeninám, lásky moje ❤️❤️“

Nástupnictví na trůn

Jak je vidět, malá knížata se již od narození připravují na život v záři reflektorů a neustálé pozornosti běžných lidí i dotěrných novinářů. Princ Jacques je následníkem trůnu, na němž nyní sedí jeho otec, kníže Albert, druhou v řadě na trůn je jeho sestra Princezna Gabriella Thérèse Marie Grimaldi, hraběnka z Carladès. Ačkoli se Gabriella narodila jako první, Jacques se stal následníkem trůnu v souladu s monackými pravidly nástupnictví.

Zdroje článku: