Když se ve snech objeví krev, nejde o život, ale o energii v různých podobách

Když se ve snech objeví krev, nejde o život, ale o energii v různých podobách
Krev je obecně symbolem vitality a síly, pokud se však ve snu vyskytne mimo tělo znamená její ztrátu. Co tedy naznačuje krvácející člověk nebo zvíře ve snu?

Krev je skutečným elixírem života. V celé lidské historii je s ní spojována řada rituálů a pověr. Ve starověkých kulturách lidé poskytovali bohům oběti spojené s praktikami, ve kterých krev jen prýštila. Chtěli si tak zajistit dobrou sklizeň a prosperitu. V historických pramenech se také dočteme, že lidskou a zvířecí krev k rituálním obřadům používali taktéž šamani, kněží a léčitelé. Krev byla odpradávna považována za magickou a ozdravnou. Používala se v elixíru lásky a v nápojích, které zajišťovaly vitalitu a dlouhověkost. Byla symbolem věčného mládí a nesmrtelnosti. 

Krev vyjadřuje také pouto mezi lidmi. Jen si vzpomeňme na některá slovní spojení vyjadřující lidské vztahy a poměry:

  • Pokrevní bratři
  • Zlá krev
  • Krev tvé krve

Sny o krvi

Objeví-li se ve snu krev, vždy to znamená, že se nám v životě děje něco významného. Podle toho, zda krev vidíme proudit v těle nebo ji spatříme mimo tělo můžeme sen propojit s nějakou skutečnou událostí v našem životě. 

Zdroj: Autor: Syda Productions / Shutterstock

Protože krev ve snech je obvykle vidět mimo tělesnou schránku je přirozeně spojena se ztrátou energie, bolestí a dalšími negativními důsledky. Může to znamenat, že v životě ztrácíte podstatnou část vaší energie, skončil některý důležitý vztah, který vám léta energii přinášel nebo prožíváte jiné těžké emocionální období. 

Pokud vidíte ve snu krev svých nepřátel, pravděpodobně překonáváte těžké období způsobené jinými. Sníte-li o tom, že vám krev proudí v žilách, sen představuje vaši energii a obnovenou sílu

Krvácející člověk či zvíře

Vidíte-li ve snu zranění, ve kterém prýští krev, může to představovat fyzické i emoční vyčerpání. Možná jste uvízli v nepříjemné situaci, kterou nyní nedokážete vyřešit a přicházíte tak o značné množství sil. Krvácení ve snu může také znamenat, že je na vás vyvíjen příliš velký tlak. Přemýšlejte o situacích, ve kterých cítíte ztrátu energie. 

Darování krve

Zdá-li se vám o tom, že jdete darovat krev, znamená to vaši ochotu něco obětovat pro dobro celku. Dostáváte-li naopak krev transfuzí vy, pravděpodobně potřebujete novou sílu a energii, abyste zvládli některou životní výzvu.  

V  historických pramenech se také dočteme, že lidskou a zvířecí krev k rituálním obřadům používali taktéž šamani, kněží a léčitelé.

Krvavé ruce

Sen o krvi na vašich rukou může značit potlačení pocitů viny. Za co se cítíte vini?

Krvavé scény

Sen, ve kterém je krev všude, kam se podíváte, obvykle znamená naprosté vyčerpání a hlubokou emoční nespokojenost.

Menstruační krev

Menstruační krev je všude na světě ve folklorních tradicích považována za magickou očistnou tekutinu. Sen, ve kterém se vyskytuje menstruační krev by mohl znamenat velkou úlevu, odstranění napětí a obnovu vaší energie.

Slova napsána krví

Vidíte-li ve snu slova na stěně nebo na zemi napsána krví, zřejmě ve vás přetrvává hluboký pocit ztráty, s kterým si nevíte rady. Nemohla některá nedávná situace oživit starou ránu ve vašem srdci?

Zdroj: 

  • Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007