Jarní alergie aneb jak na ně konečně vyzrát

Jarní alergie aneb jak na ně konečně vyzrát
Červený nos, červené oči, červený ekzém – všichni tyhle stavy známe. Ale červená letos opravdu v kurzu není! S nadcházejícím jarem trápí spoustu z nás jarní alergie, které mohou vyústit v nepříjemné problémy, jako jsou například astmatické záchvaty. Převálcujte jarní alergii ještě dříve, než ona převálcuje vás – poradíme vám, jak na to.

Zdravá strava je základ

Vsaďte na potraviny, které vám pomohou zlepšit dýchání a zároveň potlačí astma:

  • grep,
  • žampiony,
  • černý rybíz,
  • měsíček,
  • pupeny habru,
  • česnek,
  • kořen lékořice.

Věřte homeopatii

Spousta lidí je k tomuto způsobu léčby skeptická – ale, jak se říká – kdo nezkusil, neví. Alternativní léčba je v mnoha případech efektivnější než ta „chemická“. Homeopatika můžete užívat nejenom jako pomocníky ke zmírnění projevů nemoci, ale současně také jako jejich prevenci.

Zdroj: Autor: New Africa / Shutterstock

Jarní alergie a solná jeskyně

Inhalace je skvělým obranným krokem proti neodbytným alergiím. Proto doporučujeme pravidelnou návštěvu solné jeskyně či domácí inhalování bylinných směsí. Vždy ale raději takový krok prokonzultujte se svým alergologem, zda je to zrovna pro vás vhodné.

Pozor na svou domácnost

Pokud si ale myslíte, že se na jaro „zavřete doma“, tak vás musíme zklamat – ve vakuu prostě nežijeme. Pyly se jednoduše dostanou od interiéru při každém otevření dveří či okna. Proto byste měli používat dobré filtry do vysavače, spustit čističku a na nějakou dobu zase odstavit zvlhčovače vzduchu.

Zásobte se vitamíny

Největším „zázrakem“ na posílení imunity hlavně na jaře je Vitamin C, ten vám pomůže odolat virům a infekcím, které jarní alergie spouští. Každý den byste ho měli přijmou zhruba 3000 mg. Vsaďte ale na tu přirozenou formu – a to pomeranče, mandarinky, citrony, kiwi, zelí, brokolici a další ovoce a zeleninu.

Pyly se jednoduše dostanou od interiéru při každém otevření dveří či okna.

Ještě pořád se vám chce kýchat?

(Zdroj: https://www.lekarna.cz/clanek/alergie-na-jarni-pyly/)