Jakými sporty se chtějí členové královských rodin pochlubit a získat si tak popularitu lidí

Jakými sporty se chtějí členové královských rodin pochlubit a získat si tak popularitu lidí
Královské rody už nemají zdaleka takový význam, který jim připisovala historie, i přesto se lidé ale stále o členy královských rodin zajímají a sledují je. Tyto prominentní rody se snaží jít s dobou, jsou přístupnější médiím, zapojují se do mnoha veřejných aktivit a také do sportovních utkání.

Dříve se šlechta předváděla na mysliveckých honech a plesech pro vyvolené, dnes se snaží zazářit ve sportovních disciplínách. Urozené rody se tak snaží budit obraz normálnosti.

A jaké jsou nejoblíbenější sporty členů královských rodin?

Zdroj: Autor: Kento35 / Shutterstock

Pólo a jízda na koni

Pólo jako jezdecký týmový sport má v různých obměnách doloženou historii až do přelomu našeho letopočtu. Pólo je také od nepaměti spojováno s britskou královskou rodinou. Oba synové princezny Diany, William a Harry, se tomuto sportu věnují roky a jsou považovaní za výborné a zkušené hráče. Stejné hře se věnoval jejich otec princ Charles, děd princ Filip a praděd (otec současné královny Alžběty II.) král Jiří VI. V rodinné tradici bude pokračovat i syn Williama a Kate.

Dokonce i Albert II., který vládne v současnosti Monackému knížetství, je vášnivým hráčem póla, a dokonce i patronem slavného turnaje v tomto sportu.

Tento sport má své obdivovatele i mimo Evropu. Desátý syn sultána Bruneje Abdul Mateeni je vášnivým sportovcem a příznivcem tohoto sportu.

Koně si Alžběta II. velice cení

Alžběta II. byla vždy vášnivou milovnicí koní. Celý život je chovala a i v 90. letech si neodřekla projížďku v sedle ve svém parku. Jízdě na koni se věnuje prakticky celá královská rodinka, až na Kate Middleton, která má údajně na koně alergii.

Vévodkyně Kate je mořský vlk

Kate, manželka Williama je nadšeným sportovcem v jiných oborech. Ve škole byla výborná atletka a velice ráda si dnes zazávodí na lodi na moři, klidně i proti svému manželovi.

Princ Harry je drsňák

Rebelující princ Harry, který je toho času v nemilosti královské rodinky, je výborným hráčem rugby a založil program na podporu mladých hráčů.

I v Monaku všichni sportují

Mezi oblíbené královské sporty patří i lyžování. Monacká princezna Stefanie, nejmladší ze tří dětí Grace Kelly, vždy milovala alpské i vodní lyžování. Její starší bratr Albert II. se od roku 1988 do roku 2002 účastnil OH jako člen bobové posádky národního družstva. Albert II. perlil i v jiných sportech. Získal řadu ocenění v hodu oštěpem, v házené, judu a plavání. Když si hledal manželku a novou kněžnu, vybral si sportovkyni Charléne Lynette Wittstock (nyní Grimaldi), australskou šampionku v plavání.

Ani Alžbětiny holubi nezahálí

Winsdorfové jsou velkými nadšenci závodů poštovních holubů. Alžběta II. pro ně vyčlenila část zahrad v Sandringhamu.