Jak získat inspiraci na skvělé recepty? Zkuste tyto instagramové účty

Jak získat inspiraci na skvělé recepty? Zkuste tyto instagramové účty
Všichni milujeme jídlo, ale dokázat ho dobře připravit už je umění. Dnešní doba nám to však velice usnadňuje a vařit se můžete naučit i z Instagramu. Ať už máte raději českou nebo zahraniční kuchyni, každý si tam najde to své. Jaké účty si tedy opravdu zaslouží vaši pozornost?

Cuketka

Instagram: cuketka

Sledující: 48,8 tisíc

Pan Cuketka není neobvyklý pouze svým jménem, ale od ostatních foodblogerů se liší i stylem vaření a focení jídel. Na svůj Instagram zveřejňuje hlavně krátké videorecepty a tipy do kuchyně. Sází především na jednoduchost, což se mu rozhodně vyplácí. Nečekejte u něj tedy žádné náročné recepty, jejichž příprava zabere několik hodin, ale spíše jednoduché a zajímavé nápady, které vám dokáží zlepšit den. U prohlížení jeho receptů se vám ale zaručeně budou sbíhat sliny a kvalitní fotky navíc dokáží polahodit i oku. 

Podrobnější recepty můžete najít i na jeho blogu nebo YouTube kanálu.

Sází především na jednoduchost, což se mu rozhodně vyplácí.

Taste of Prague

Instagram: tasteofprague

Sledující: 78,1 tisíc

Tento účet spojuje dohromady dobré jídlo, Prahu a cestování, což rozhodně nemůže dopadnout špatně. Jak sami doporučují, pokud máte hlad, raději jejich fotky neprojíždějte, protože to by se vám ještě minimálně ztrojnásobil. Pokud však nevíte, co vařit nebo kam se vydat na dovolenou, Taste of Prague pro vás může být velmi zajímavou inspirací.

Podívat se můžete i na jejich blog, který je také plný nápadů a inspirace.

Kitchenette

Instagram: kitchenettehome

Sledující: 82,5 tisíc

Za tímto účtem stojí matka tří dětí, která vaří a sdílí zdravá a chutná jídla, na která je prostě radost pohledět. Na jejím Instagramu se dozvíte i něco z jejího života, cestování a kariéry, kterou má teď už rozjetou ve velkém. Kromě blogu má totiž i vlastní e-shop, kde ji můžete podpořit koupí nejrůznějších doplňků do domácnosti i do kuchyně.

Minimalist Baker

Instagram: minimalistbaker

Sledující: 2,1 milionu

Tento americký foodblog plný barevných, chutných a veganských pokrmů založili manželé Shultzovi již v roce 2010 a od té doby se jen zlepšují. Všechny jejich recepty jsou založeny především na jednoduchosti. Vyžadují totiž maximálně 10 ingrediencí, jeden hrnec nebo pánev a většinou zaberou méně než 30 minut. Navíc byste u nich našli recepty snad na cokoliv, od hlavních chodů, až po sladké dezerty. Tak proč jejich recepty hned nezkusit?

Můžete je najít i na jejich blogu nebo YouTube kanálu.

Deliciously Ella

Instagram: deliciouslyella

Sledující: 2 miliony

Ella na svém účtu sdílí zdravé a chutné recepty, u kterých se vám budou sbíhat sliny. Vaří pouze z rostlinných surovin a myslí u nich mimo chuti i na své zdraví. Za vznikem jejího účtu je totiž zajímavý a inspirativní příběh. V minulosti totiž byla diagnostikována s onemocněním srdce, se kterým se snažila vypořádat právě zdravější stravou. To se jí také povedlo a postupně jí začalo přibývat spoustu fanoušků, kteří jí umožnili vydat už tři knihy, vytvořit vlastní aplikaci s veganskými recepty, a dokonce založit vlastní značku kvalitních potravin.

Podívat se můžete také na její blog, kam své recepty přidává.

Zdroje:

  • https://www.damejidlo.cz/c/blog/nejznamejsi-foodblogeri-sveta-kteri-to-jsou/
  • https://happymag.cz/zdravi/ceske-food-blogy-a-instagramy-o-jidle/