Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Raky

Kariérní horoskop: Jaké profese jsou ideální pro Raky
Seznámení se s vlastnostmi vašeho hvězdného znamení vám může pomoci při hledání toho správného zaměstnání. Raci, podívejte se, které profese by vás mohly naplňovat a umožnit vám osobní rozvoj.

Raci bývají spokojení v práci, kde cítí jistotu. Podle Roye Gilletta rádi pracují s textem a rychle si dokáží poradit i se záplavou administrativních úkolů. Jsou také přirozenými pečovateli a často mají sklony k pomáhajícím profesím. Své soukromí od pracovních záležitostí pečlivě oddělují a nenechají si do něj zasahovat zbytečnými přesčasy.

Realitní makléř

Domov je pro Raky nejdůležitějším místem na světě, a i druhým rádi hledají bezpečná a pohodlná místa. Dokáží se velmi snadno vcítit do pocitů klientů a jsou nadšeni, když mohou pomáhat s vyhledáváním nemovitostí spolehlivě a efektivně.

Zdroj: Autor: Krakenimages.com / Shutterstock

Úředník

Loajalita a houževnatost Raka z něj dělá oddaného úředníka. Je dobrým komunikátorem, který se drží svých povinností a má trpělivost vykonávat pro někoho úmornou administrativní práci. 

TIP: Horoskop na tento týden

Kuchař

Raci se rádi dělí o svou gastronomickou vášeň. Pokud nejsou přímo vyučení kuchaři či se neúčastní nějakého projektu souvisejícího s jídlem, určitě pořádají degustace pro své přátelé nebo tematické rodinné večeře. Jídlo a vše kolem něj je prostě jejich vášní.

Výživový poradce

Raci se i přes nějaké ty sladké neřesti pokouší změnit svůj životní styl. Hledají cesty, jak uspokojovat chutě na sladké i zdravými způsoby a jak se přizpůsobit zdravotním obtížím, a přitom chuťově nestrádat. Proto se zdravá výživa může stát jejich celoživotním koníčkem či profesí.

Sociální pracovník

Ochranitelská povaha Raka propojená s jeho ohleduplností k potřebám druhých je skvělým základem k odpovědné práci v sociální sféře. Musí být však opatrný, aby svou práci nepřeháněl a nerozdával energii na úkor svých vlastních sil. Nerovnováha by se brzy promítla na jeho zdraví a spokojenosti.

Architekt

Precizní práce architekta není Rakovi cizí. Jako architekti či návrháři interiérového designu propojují svou kreativitu s láskou k domovu. Bezpečí je pro Raky nejvyšší prioritou a jejich pracovní postup bude vždy v souladu s vypracovanými plány a dokumenty. 

Terapeut

Raci jsou skvělými posluchači, kteří dokáží v obtížných situacích druhého podržet a podpořit. Jejich empatie a schopnost porozumění jim umožňuje nabídnout klientovi nezávislé vedení. Raci si rádi vytváří svůj vlastní profesní prostor, v terapeutické práci mohou pracovat samostatně a v prostředí, které si sami navrhnou.

Pokud jste Raci, možná jste se v některých povahových vlastnostech poznali. Uvedené profese mohou být podnětem k přemýšlení nad výběrem té správné kariérní cesty. Čím více se zorientujete sami v sobě, zjistíte v čem jste dobří a co vás motivuje, tím větší je pravděpodobnost, že najdete práci, která splní vaše očekávání a přinese vám do života nové podněty k osobnímu růstu. 

 

Zdroje: