Feng shui: Co dát do rohu hojnosti? Pomůže vám užívat si hojnosti a rozmanitosti života

Feng shui: Co dát do rohu hojnosti? Pomůže vám užívat si hojnosti a rozmanitosti života
Jedním z nejoblíbenějších témat feng-šuej je bohatství. Existuje dokonce část vašeho domova, který odpovídá vaší prosperitě a hojnosti. O tom, jak najít a aktivovat roh hojnosti (nebo také koutek bohatství) svého domova, se můžete dozvědět pomocí nástroje feng-šuej zvaného bagua.

Bagua je energetická mapa, která se položí na mapu bytu či patra domu. Podle ní zjistíte, která část vašeho domova odpovídá konkrétnímu aspektu života.

Roh hojnosti, zdroj: Lightboxx / Shutterstoc

Roh hojnosti

Každá z oblastí bagua odpovídá určitému aspektu života, například vztahům, kariéře, znalostem, a ano, dokonce i vaší finanční prosperitě. Tato konkrétní oblast se v čínštině nazývá Xun a je také známá jako roh hojnosti, bohatství nebo peněz. Tato pozice souvisí s vaším finančním bohatstvím a hojností, stejně jako s prosperitou všeho druhu. Představuje také sebeúctu, která je hluboce spojena s hmotným bohatstvím: Naše schopnost přijímat bohatství a hojnost je částečně určena tím, jak si sami sebe ceníme.

Chcete-li najít roh hojnosti ve vašem bytě, postavte se k hlavním vstupním dveřím domu čelem dovnitř a najděte vzdálený levý roh. Jakmile lokalizujete oblast bohatství, všimněte si, co se tam děje. Je prázdná? Je tam nepořádek? Úhledně uspořádaná? Zamyslete se nad tím, co by to mohlo představovat v přeneseném slova smyslu. Možná se v této oblasti vašeho domova hromadí prach a nikdo se jí už měsíce nedotkl, může to odpovídat neochotě pravidelně se zabývat svými financemi nebo provést změny v tom, jak si sami sebe ceníte? Stejným způsobem můžete najít i roh hojnosti v každé jednotlivé místnosti.

Použijte vodní element, zdroj: FotoHelin / Shutterstock

Tipy, jak vylepšit roh hojnosti

Pokud si chcete přitáhnout více hojnosti, sebeúcty nebo prosperity, potřebujete aktivovat oblast bohatství ve svém domě či rohu hojnosti ve svém pokoji:

  • Opravte vše, co je rozbité
  • Použijte fialové, případně zelené či modré dekorace
  • Umístěte do tohoto prostoru zelenou rostlinu
  • Použijte vodní element – například malou fontánku
  • Položte do rohu hojnosti ametyst