Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Vah a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Vah a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo v období mezi 23. zářím a 22. říjnem, patří do slunečního znamení Vah. Přišlo na svět pod nadvládou planety Venuše – planety půvabu, lásky a krásy. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit komunikativnost, vynalézavost a pohodlnost.

Je vyrovnané

Malé Váhy hledají rovnováhu nejen v pohybu, ale hlavně v sociální komunikaci. V případě, že jim věci nevychází podle představ, nedávají své zklamání najevo. Poměrně dobře také vyváží dobu na hraní a svůj studijní čas. 

Miluje mír a klid

Protože se snaží ze všech sil vyhnout hádkám, příliš se nepouští do žádných sporů. Raději ustopí, než aby museli poslouchat křik a zažívat nepříjemné pocity. Možná mu budete muset ukázat, že odcházet od problémů není řešením a že konflikty se dají řešit i příjemnější cestou.

Je přátelské

Dítě narozené ve Vahách dlouho doma neudržíte. Touží po společnosti a obvykle si velice brzy vytváří svůj okruh blízkých přátel. Má velký smysl pro spravedlnost a vždy se s kamarády podělí o svůj díl. Vaše dítě zřejmě vychází s každým spolužákem ve třídě a je to pro něj naprosto samozřejmé. 

Poutá pozornost

Protože je vaše dítě velmi společenské, je nasnadě, že bude rádo středem pozornosti. Narodilo-li se do velké rodiny jako benjamínek, bude štěstím bez sebe. Horší to bude mít jako dítě prostřední a pravděpodobně se bude potřebovat více prosadit. 

Bývá nerozhodné

Mladé Váhy dokážou nad svými rozhodnutími dlouho přemítat. Jejich život je neustálým hledáním harmonie a rovnováhy.

Dítě ve Vahách je nejspokojenější, hledáte-li spolu s ním. V praxi to může vypadat tak, že se dítko už půl hodiny rozhoduje, které ponožky si dnes vezme. A vy mu namísto výhrůžek a slovního nátlaku zahrajete krátké ponožkové divadlo.

Děti narozené ve Vahách nás učí kreativitě, rozvaze a klidu, poděkujte jim za to, ale nezapomeňte zůstat důslední.

Je pohodlné

Může se zdát, že dítě ve Vahách je lenivé. Ale nezlobte se na něj. Ve skutečnosti nelenoší, ale nabírá energii. Lehce se vysílí a potřebuje čas, aby zase dobilo energii. Jakmile se jeho vnitřní váhy vyrovnají, opět se s chutí vrhá do společenských a uměleckých aktivit. Odpočinek je jeho přirozenou ochranou před zahlcením z racionálního světa. Nezapomeňte, že Váhy musí naprosto všechno zvážit, a to opravdu vysiluje. 

Jak přistupovat k dítěti narozeném ve znamení Vah:

  • Povzbuzujte své dítě, aby při rodinných konfliktech vyjádřilo svůj názor. Učte je, že hádky jsou přirozenou součástí mezilidských vztahů. I přestože jsou nepříjemné, ve většině případů vedou ke společné dohodě. Malým Vahám dáte do života velký dar, naučíte-li je vnímat konflikty jako příležitosti k pozitivním změnám.
  • Věnujte mnoho času společným rodinným aktivitám. Pro Váhy jsou tyto činnosti jako balzám na duši. Běžte do kina, na piknik, vyprávějte si příběhy, čtěte si knihy před spaním a hrajte stolní hry. 
  • Rozvíjejte a oceňte jeho všestranný umělecký talent a můžete si být jistí, že nejen ono samo, ale ani vy se nudit rozhodně nebudete.

 

Zdroj:

  • autorský text