Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Lva a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Lva a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo mezi 21. červnem a 22. červencem, patří do slunečního znamení Lva. Přišlo na svět pod nadvládou Slunce. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit kreativita, vřelost a nebojácnost.

Je nadšené

Malý Lev je pro každou legraci. Nadšeně se zapojí téměř do každé hry. Je přirozeným vůdcem dětské party, takže bude pravděpodobně časem skautským vedoucím nebo předsedou třídy. 

Je rádo středem pozornosti

Děti narozené ve znamení Lva mají dojem, že jsou středem vesmíru. Často se opravdu středem pozornosti stanou, protože jejich osobnímu kouzlu málokdo odolá. Stane se pro ně samozřejmé přijímat všechny ty dárky, lichotky a poklony.  

Je energické

U dítěte Lva se vám nestane, že by odmítalo vyjít kopec, ale co se vám rozhodně stávat bude, je večerní přemlouvání k odpočinku. Vaše dítě bude mít pocit, že toho právě dnes může ještě hodně zažít a spánek bude brát jako něco obtěžujícího. Nezbývá vám nic jiného, než jej přes den pořádně unavit, aby usnulo odmlouvání. 

Je nebojácné

Malý Lev je plný odvahy a má velké potěšení ze zkoumání všeho nového. Vrhá se do každého dobrodružství beze strachu. Raději na něj dávejte pozor, občas může být neopatrný nebo může špatně odhadnout své síly.   

Nerad přiznává porážku

Lev je vždy připraven soutěžit a bojovat, ale porážku přiznat nedokáže. Raději se všeho vzdá, než aby se přiznal k chybě. Tuto vlastnost můžete pozorovat už od prvních pokusů mluvit nebo chodit. Přijde-li na techniku, jak něco dokázat, nepřestane to zkoušet, dokud toho nedosáhne. Obdivuhodná lví vlastnost mu však může být v životě také na obtíž. Proto na výhru nedávejte tak velký důraz a oceňte jeho snahu i v oblastech, kde si tolik nevěří. 

Je milující

Lvi bývají mezi prvními, kteří se zamilují. Ale ještě, než k tomu dojde, můžete svému dítěti pořídit domácího mazlíčka, kterého bude s láskou a neutuchajícím nadšením opečovávat. 

Jak přistupovat k dítěti narozenému ve Lvu

  • Umožněte svému dítěti tvůrčí vyžití. Lev potřebuje objevovat a tvořit. Není na světě smutnější obrázek než v kleci zavřený lev. Nechte ho zapojit se do organizace vašeho domova nebo alespoň do úpravy jeho pokojíčku. Nechte ho rozhodovat jakou barvu budou mít stěny jeho pokoje a jaké obrázky si zde pověsí.
  • Nepodřizujte se příliš jeho rozmarům, mohl by si na vaši pozornost lehce zvyknout a stal by se z něj malý velitel. Dítě narozené ve znamení Lva potřebuje láskyplnou disciplínu, bez ní bude ztracen.  
  • Až trochu povyroste, dejte mu dostatek svobody. Lev potřebuje vnímat, že mu věříte. Dáte-li mu zodpovědnost, bude se opravdu zodpovědně chovat, protože vaši důvěru nechce zklamat.

 

Zdroj:

  • autorský text