Znamení zvěrokruhu, která milují ovládání svých dětí

Znamení zvěrokruhu, která milují ovládání svých dětí
Rodiče by měli jít svým dětem příkladem. To však neznamená, že by jim měli do detailů poroučet, co mají dělat a jak se mají v určitých situacích chovat. Patříte-li do jednoho z následujících čtyř znamení zvěrokruhu, hodilo by se přehodnotit svůj postoj k výchově, poněvadž máte tendenci ovládat své potomky.

Beran (21. března – 19. dubna)

Jste nesmírně panovační. Pokud máte děti, platí to dvojnásob. Příliš nerespektujete, pokud má vaše dítě vlastní hlavu a přemýšlí podle sebe. Za své děti děláte velká životní rozhodnutí. Vaši potomci chodí do té školy, do níž jim nakážete chodit, a není podstatné, zda na tento obor opravdu chtějí chodit. To nejhorší je, že uvedená rozhodnutí děláte za své děti i v případě jejich dospění. Téměř nikdy svým dětem nenabídnete, aby se samy za sebe rozhodly, a přestože to myslíte dobře, vaše děti se mohou cítit být omezovány.

Lev (23. července – 22. srpna)

Jste hodně asertivní, pokud od vás někdo něco potřebuje, ale není to příliš důležité. Také jste hrdí na svou autoritu, a proto po svých dětech požadujete, aby ji plně respektovali. Pokud ji respektují, jste milionový rodič, ovšem v případě puberty vašich potomků nastává opravdu velký problém. Křičíte na své děti ve snaze dát jim nějaké ponaučení. Rádi rozkazujete ostatním, máte dobrý pocit, že se vás někdo bojí, a tento strach se snažíte přenést také na své potomstvo. Podle vašeho názoru máte plné právo mluvit jim do života a dělat za ně velká rozhodnutí.

Pokud dítě respektuje vaši autoritu jste milující rodič, Zdroj: Evgeny Atamanenko/ Shutterstock

Panna (23. srpna – 22. září)

Život vašich dětí musí být stejně perfektní jako ten váš. Postupem času zjišťujete, že se svými dětmi nezastáváte téměř žádný společný názor na budoucnost. To vás naštve, poněvadž si myslíte, že pokud jim nebudete zasahovat do života, nebudou se mít tak dobře jako vy. A vy nechcete, aby skončily špatně. Jste neústupní, pokud si něco zamanete, a proto vaše děti nemají příliš na výběr a musí se řídit podle vás. Může za to vaše horší stránka, skoro až ďábelská, spočívající v tom, že rádi přebíráte kontrolu nad vším ve vašem životě (a děti jsou součást vašeho života).

Štír (24. října – 21. listopadu)

Máte rádi kontrolu nad vším a všemi a nikdo váš názor nezmění. Nedůvěřujete ostatním lidem, navíc máte pocit, že pokud se vaše děti rozhodnou samy za sebe, nebude to věstit nic dobrého. Cítíte podivné vzrušení, pokud zjistíte, že někoho ovládáte, obzvláště jedná-li se o vaše vlastní děti. Hranice únosnosti nastavená vašimi dětmi je brzy pokořena vaší osobou ve snaze vaše potomky uchránit před vším špatným, co je může v životě potkat. Vy totiž neznáte hranic a děláte, co uznáte za vhodné.

Zdroj článku: