3 matky zvěrokruhu, které se obviňují, přestože dělají vše, co je v jejich silách

3 matky zvěrokruhu, které se obviňují, přestože dělají vše, co je v jejich silách
Existují matky, které se o své děti dostatečně nestarají a všímají si spíše svých zájmů. To však není případ těchto znamení zvěrokruhu, která se o své děti starají svědomitě a nezastaví se ani na chvilku. Přesto si myslí, že pro své děti mohla udělat více. Jste taková matka i Vy?

Panna (23. srpna – 22. září)

Berete toho na sebe opravdu hodně. Chcete svým potomkům zajistit pevnou výchovu, skvělé vzpomínky z dětství i pocit, že tu pro ně budete až do své smrti. Zároveň tvrdě pracujete na své kariéře, abyste si mohla dovolit jim kupovat to nejlepší, co mohou od Vás dostat. Nicméně ani tento způsob výchovy nepovažujete za dostatečný a neustále se obviňujete, že byste mohla udělat něco jinak než jak jste to udělala.

Hledáte perfektní způsob, jak všechno zvládat, a často zapomínáte, že perfektní způsob výchovy dětí neexistuje. Jakmile máte příliš mnoho práce, svěřujete své potomky partnerovi i celé své rodině, jenže i to má svou cenu, ve Vašem případě nekonečné sebeobviňování, že jste se svými potomky nebyla dostatečně dlouho a nezajistila jim dostatek vzpomínek na Vás. Zajistila.

Vzpomeňte si na ty dny, kdy jste nebyla zahlcena svou prací. Nejhorší myšlenka pro Vás je, že jste přestala brzy kojit, abyste se vrátila do práce.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Vaše děti nijak nezměnily Váš způsob života, pouze ho doplnily. I přesto, že do Vaší rodiny přibyl jeden člen nebo více, Vy jste skvěle dokázala věnovat se dětem, zároveň pracovat a v tu samou dobu se věnovat svým koníčkům. To je však důvod Vašeho sebeobviňování.

Uvědomujete si, že jste všechno spojila dohromady, a nyní si myslíte, že jste se svým dětem nevěnovala dostatečně. Viníte se ze zanedbání vlastních dětí, poněvadž jste se věnovala nejen jim, ale současně také své kariéře. Je to ten pocit, který na Vás dolehne vždy, když Vám všechno přeroste přes hlavu.

Rak (22. června – 22. července)

Již od doby, kdy jste poprvé zjistila, že jste těhotná, jste se na svou malou ratolest těšila a slíbila jste si, že se dítěti budete naplno věnovat a zařídíte, aby mu nic nechybělo, naopak aby si všimlo Vaší mateřské lásky, která by dosahovala obřích rozměrů, pokud by byla viditelná.

Nicméně později jste si uvědomila, že se nemůžete dítěti věnovat naplno, poněvadž jste musela také pracovat, abyste mu mohla dopřát to nejlepší. Společné chvíle s Vaším malým miláčkem jsou rázem tytam a Vám zůstala nálada sebeobviňování, poněvadž jste podle svých slov nemohla dítěti dopřát plný servis a svou plnou pozornost. Nezapomeňte, že jste udělala to nejlepší, co jste v dané chvíli udělat mohla.

Zdroj článku: