10 vlastností, které jsou typické pro Panny. Jsou to vážně jen praktičtí perfekcionisté?

10 vlastností, které jsou typické pro Panny. Jsou to vážně jen praktičtí perfekcionisté?
Panny jsou narozené mezi 23. srpnem a 22. zářím. Jsou známé především svým smyslem pro detail a často jsou považovány za perfekcionisty. V jejich povaze se toho ale samozřejmě skrývá mnohem více. Jaké dobré a špatné vlastnosti jsou pro Panny typické?

Pozitivní vlastnosti:

Jsou bystré a praktické

Panny mají praktické uvažování, které jim umožňuje se na svět dívat z realistického úhlu pohledu. Stojí nohama pevně na zemi, ale přestože mohou působit velmi klidně, věřte, že jejich mysl se jen tak nezastaví. Pečlivě analyzují každý detail a neustále přichází s novými nápady a myšlenkami. Tato vlastnost jim dodává na bystrosti a pomáhá v životě dosáhnout úspěchu.

Při práci jim nikdy nechybí organizovanost

Panny jsou skutečně velkými perfekcionisty. K tomu je ale vede především jejich pracovitost, píle a schopnost organizace. Ve všem chtějí být přesní, a proto si rády připravují plány všeho druhu. Jsou ideálními plánovači oslav a akcí, kde mají i velký prostor pro svou kreativitu. Jsou pečlivé a svědomité a s jakoukoli prací se na ně můžete naprosto spolehnout.

Zdroj: Autor: MDTri / Shutterstock

Rády se o vás postarají

Přestože jsou Panny na veřejnosti velmi odtažité a tiché, ve skutečnosti mohou být velice nápomocné. Když vás k sobě pustí trochu blíž, nemusíte se vůbec ničeho bát. Ve svých blízkých hledají vždy to nejlepší, pomohou jim s jakýmkoliv problémem a rády se budou cítit užitečné.

Jsou naprosto spolehlivé

Kromě práce je na Panny spoleh i ve všech dalších oblastech života. Když něco slíbí, můžete s nimi opravdu počítat. Panny jsou navíc trpělivé, a tak se vypořádají i s těžšími situacemi.

Jsou pečlivé a svědomité a s jakoukoli prací se na ně můžete naprosto spolehnout.

Jsou skromné

Další typickou vlastností tohoto znamení je skromnost. Panny nechtějí být středem pozornosti a své úspěchy si většinou nechávají pro sebe. I když se jim podaří dosáhnout něčeho velkého, moc se nevytahují a spíše jsou za to vděčné.

Negativní vlastnosti:

Rády kritizují

Kvůli jejich pracovitosti a perfekcionismu, kladou vysoké nároky nejen na sebe, ale i na všechny ostatní. Ne všichni jsou ale schopni se jejich představám vyrovnat, což se Panny ani nesnaží pochopit. Mají proto sklony ke kritizování a souzení ostatních.

Až moc nad vším přemýšlejí

Panny dokáží podrobně přemýšlet nad každičkou nesmyslnou drobností. Kvůli jejich komplikované a zaneprázdněné mysli, je pro ně velmi těžké tento proud názorů a myšlenek zastavit. Mohou takto tedy trávit i hodiny přemýšlením nad svým novým projektem nebo nad svými vztahy a emocemi.

Jsou tvrdohlavé

Panny jsou přesvědčené, že právě ony vědí vše nejlépe a nic je nepřiměje změnit jejich životní postoje nebo názory. Když si na něco zvyknou, rozhodně to nechtějí měnit a jen tak snadno se toho nevzdají.

Umí být dost vybíravé

Protože mají rády své zaběhnuté zvyklosti a mohou být poměrně konzervativní, je vážně těžké je přesvědčit, aby vyzkoušely něco nového. Než se tedy pro něco rozhodnou, může to zabrat klidně celý den. Nebojí se ani kritizovat váš vkus a vaše volby, když se jim něco nelíbí.

Mohou být upjaté

Panny prostě občas až moc přemýšlejí a o všechno se strachují. Mohou je vytočit i sebemenší drobnosti a často jim musí ostatní připomínat, že by se měly uklidnit a na chvíli si odpočinout.