Která znamení mají sklony k pesimismu?

Která znamení mají sklony k pesimismu?
Životem nás všechny provází vzestupy a pády, nemůžeme tedy být pozitivní a veselí po celý čas. Všichni občas prožíváme neúspěšné dny, kdy je těžké vidět sklenici jinak než poloprázdnou a kdy nám přijde, že světlo na konci tunelu je jen nesplněným snem.

Pokud však jde o astrologii, existuje několik znamení zvěrokruhu, která jsou pesimističtější než jiná.

Je v pořádku mít negativní a pesimistickou fázi, ale je klíčové naučit se, jak s takovými pocity pracovat. Každé znamení zvěrokruhu má světlé i slabé stránky. Je však důležité udržovat mezi nimi rovnováhu. Jen tak dokážeme žít spokojený život.

Následují nejvíce pesimistická znamení zvěrokruhu a také to, jak se mohou pokusit najít větší rovnováhu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci, jako konzervativní znamení nemáte rádi, když se dějí nepředvídatelné věci. Jakmile se setkáte s překážkou nebo s někým, kdo nesdílí váš názor či dělá věci jinak, než jste zvyklí, vaší přirozenou reakcí může být pocit ohromného pesimismu a to vás vystřelí do velmi kyselé nálady.

Když je vaše nálada na bodu mrazu, začnete mít vyhraněný názor a můžete pronášet ostré a neomalené poznámky vůči lidem ve svém okolí. Nejlepším postupem, jak změnit své rozpoložení, je umožnit ostatním mít vlastní názor, i když není zcela v souladu s tím, jak to vidíte vy.

Jakmile se otevřete novým myšlenkám, překvapí vás, jak moc vás to baví a jak optimisticky se začnete cítit.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci, jste velmi citlivé znamení, takže se dokážete z dobré nálady převrátit do negativní přímo rychlostí blesku. Jakmile se v životě začnete cítit pesimisticky, máte tendenci se uzavřít do sebe. Rak, který prožívá jednu ze svých negativních chvil, prostě přestane mluvit.

Míváte také pocit, že po vás všichni jdou, i když to samozřejmě není pravda. Vaše citlivá povaha vás často nutí číst v každé situaci i to, co tam ve skutečnosti není.

Své proměnlivé nálady můžete zmírnit tím, že se budete snažit nebrat si všechno tak osobně.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jako Panny jste jedním z nejpesimističtějších znamení zvěrokruhu. Jste přirození starostlivci, kteří neustále usilují o dokonalost. Pokud se vám něco nedaří, překlopíte se velice snadno do chmurné nálady. Dokonce i zdánlivě banální věci, jako je třeba kapající kohoutek nebo kapesník spadlý do louže, vám mohou zcela zkazit den.

Ale vážně, nemusí to tak být. Svůj sklon k pesimismu můžete omezit tím, že nebudete očekávat dokonalost. Místo toho, abyste se soustředili jen na problém samotný, snažte se najít jeho řešení. Uvidíte, o kolik pak bude vše ve vašem životě jednodušší.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři, jste vlastně takoví detektivové zvěrokruhu, a tudíž rychle odhalíte pochybné situace. Nesnášíte, když vám někdo lže a máte v povaze zjišťovat pravdu vždy a všude. Jste od přírody nedůvěřiví a za vším vidíte nějaký záměr. I když máte většinou pravdu, takhle se opravdu nedá žít. Může vám velmi prospět, když odložíte lupu a pokusíte se přestat dělat unáhlené závěry.

Třebaže je pro vás těžké nechat věci plavat, měli byste se pokusit zjistit, kolik duševního úsilí vyplýtváte na situace, které si to absolutně nezaslouží.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi, vzhledem k tomu, že vám vládne planeta Saturn, býváte od přírody velice vážní. To vás předurčuje k tomu, abyste snadno sklouzli do pesimistického stavu, zvláště, pokud se vaše plány pokazí. Neradi děláte krok zpět a když se vám nedaří a pokrok je v nedohlednu, stáváte se velmi negativními. Sami sobě jste obvykle největším nepřítelem.

Pokud se naučíte udržovat zdravou rovnováhu mezi prací a zábavou, možná zjistíte, že trochu odpočívat není až tak špatné.

I drobné změny mohou pomoci pesimistickým lidem cítit se o něco pozitivněji.

Jde jen o to odhalit negativitu dříve, než se vymkne kontrole, a pak hledat způsoby, jak ji zmírnit. To vše ve jménu větší vyrovnanosti.

 

Zdroje: