Znamení vašeho domácího mazlíčka může leccos prozradit

Znamení vašeho domácího mazlíčka může leccos prozradit
Znamení zvěrokruhu nejsou významná jen pro lidi, ale mají svůj dopad také na vaše domácí mazlíčky. Znáte horoskop pro vašeho miláčka, a víte, jaký vliv může jeho znamení mít na vás?

Pokud víte, v jakém znamení jste narozeni, můžete z vašeho horoskopu vyčíst celou řadu povahových vlastností, schopností či projevů, kterými se vevnitř i navenek projevujete. Věděli jste však, že podobný vliv jako na lidi má znamení zvěrokruhu také na zvířata? I váš domácí mazlíček tak může být ovlivněn hvězdami a datem svého narození. Jakým způsobem? Ukážeme vám ty nejčastější vzorce chování a charakterové rysy, kterými zástupci zvířecí říše v rámci zvěrokruhu disponují.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani se rádi vydávají za dobrodružstvím a navazují nová přátelství. Nemít co dělat je jedna z jejich největších nelibostí, takže si užívají spoustu her, procházek a hraček! Mezi jejich silné stránky patří odvaha, sebedůvěra a nadšení, ale bohužel jsou rychle neklidní, takže výchova a trénink bývají mnohdy obtížné.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vaše zvíře bude spolehlivé a trpělivé, což znamená, že se bude skvěle chovat k dětem a ostatním zvířatům. Býci jsou nesmírně láskyplní a vždy jsou tu pro lidi, které milují, ale někdy mohou být trochu majetničtí. Mezi jejich zájmy často patří hraní na zahradě, hrabání nebo v podstatě jakákoli činnost, při které mohou objevovat venkovní prostředí.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Domácí zvířata narozená v tomto znamení bývají hravá, kreativní a vyhledávají pozornost. Rádi se předvádějí a jsou vynikajícími komunikátory. Možná si všimnete, že vám kočka ve znamení Blíženců –„odpovídá“, když na ni mluvíte, nebo že váš pes neustále o něčem žvatlá. Tito společenští tvorové nesnášejí rutinu. Udělejte si čas a seznamte svého mazlíčka s novými triky, prostředím a zážitky. Díky jejich ochotě vyhovět se úspěch dostaví rychle.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Zvířátka ve znamení Raka jsou citliví, nesmírně věrní domovu a rodině, starostliví a mají rádi jídlo. Zároveň touží po stabilním domácím prostředí, takže pokud jim jej dopřejete, přilnou k vám a budou vás věrně střežit a chránit. Raci jsou ovlivněni vodním živlem, tudíž rádi relaxují u vody a plavou.

domácí mazlíčci
Zdroj: Chendongshan / shutterstock | domácí mazlíčci

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují obdiv. Pokud se k nim nechovají jako ke králi nebo královně, je jim to prostě málo. Myslete na spoustu pohlazení, mazlení a pozornosti vůči nim, abyste jim ukázali, jak moc vám na nich záleží. Pokud se váš mazlíček cítí nedoceněný nebo nespravedlivě kritizovaný, může být nevrlý a depresivní, pokud mu však projevíte správnou pozornost, bude Lev jako vyměněný.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Domácí mazlíčci ve znamení zvěrokruhu jsou vybíraví, nároční a pracovití. Vyhovuje jim řád a rutina, proto se snažte dodržovat přesný čas jídla a venčení. Jsou také nejčistotnější ze všech domácích mazlíčků a věnují spoustu času a energie svým osobním hygienickým návykům. Zvířátka ve znamení Panny pak od vás potřebují, aby bylo jejich domácí prostředí udržováno v čistotě stejně jako oni sami.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy milují klidnou domácnost, kde se mohou obklopit dalšími zvířaty a lidmi, které mají rády. Přirozeně tíhnou k partnerským vztahům, takže ideální je mít dalšího chlupatého kamaráda, se kterým si mohou hrát. Pokud jsou jediným domácím mazlíčkem, budou vás vnímat jako svého partnera a budou vám věnovat bezvýhradnou oddanost a pozornost. Jsou velmi dobře cvičitelní.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou trochu komplikovaní. Jsou současně rádi nezávislí, ale i naopak věrní svým majitelům. Není neobvyklé, že se pes nebo kočka ve znamení Štíra zatoulá i na několik dní. Buďte si však jisti, že se vždy vrátí domů. Domácí zvířata narozená v tomto znamení jsou svéhlavá, tvrdohlavá a inteligentní, ale zároveň také rozpustilá díky své neukojitelné zvědavosti.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Zvířata ve znamení Střelce zbožňují poznávání nových míst. Jsou to ideální chlupatí kamarádi na cesty nebo na výlety, protože jsou zvědaví a mají velkou energii. Cení si svobody, takže nemají rádi lidi, kteří se na ně příliš lepí a vnucují se jim. Pokud se váš mazlíček snaží uniknout z vašeho mazlivého objetí, dejte mu prostor – až bude chtít, přijde sám a lásku vám rád projeví.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Tito mazlíčci jsou disciplinovaní, oddaní a pracovití. Zvířátka narozená v tomto znamení se velice ráda pasou či krmí a do jídla se vrhají s velkou chutí a odhodláním. Obecně pak jde o velmi snaživá stvoření, které je poměrně snadné trénovat a naučit je novým trikům.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zvířata narozená v tomto znamení jsou vynalézavá, svobodomyslná a výstřední. Mají zkrátka potřebu se odlišovat od ostatních. Tito miláčci mají rozhodně vlastní vůli, rádi se toulají a mohou, ale nemusí vás poslouchat. Občas se tak trochu ztratí ve svém vlastním světě. Jsou však hodně inteligentní a v některých aspektech přímo až vychytralí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Rybí mazlíčci mají občas tendenci chovat se zmateně. Chodí po místnosti sem a tam, náhle přecházejí od jedné činnosti k druhé nebo vás sledují po celém domě. Jsou také mimořádně intuitivní a dokážou vycítit vaši špatnou náladu, často se vás budou snažit rozveselit. Může se vám pak běžně stát, že během obzvláště živého snu uslyšíte svého mazlíčka vydávat zvuky nebo ho uvidíte, jak se zmítá – Ryby jsou totiž věční snílci.