Spočítejte si své životní číslo z data narození

Spočítejte si své životní číslo z data narození
Podobně jako astrologie zastává i numerologie názor, že vaše datum narození může vypovídat mnohé o vaší osobnosti, vlastnostech a schopnostech. Chcete se o sobě dozvědět něco nového nebo si potvrdit to, co už tušíte? Vypočítejte si své životní číslo.

Pseudověda? Něco na tom ale bude…

Přívrženci numerologie věří, že čísla a vztahy mezi jimi jsou mystické a smysluplné. Někteří mají za to, že je lze použít k předpovídání budoucnosti, jiní je považují převážně za symbolická. Skeptici pak prohlašují, že numerologie je pseudověda a že čísla sama o sobě nemohou udělovat význam přesahující jejich skutečnou číselnou hodnotu.

Přesto má tato praxe mnoho moderních fanoušků, a to včetně vášnivých hráčů, kteří ji využívají při výběru šťastných čísel u stolů s ruletou apod. Jedním z populárních konceptů v numerologii je „číslo životní cesty“ neboli „životní číslo“, jež má odhalit základní pravdy o vaší povaze a životních výzvách.

Jak vypočítáte své životní číslo?

Je to vlastně velice jednoduché. V zásadě vezmete číselnou hodnotu svého data narození, sečtete všechny jednotlivé číslice a pokračujete v jejich sčítání tak dlouho, dokud neskončíte s jednociferným výsledkem (dokud nedostanete číslo od 1 do 9).

Např. řekněme, že máte narozeniny 3. července 1995. Sečtete tedy čísla 3 + 7 + 1 + 9 + 9 + 5 a dostanete 34. Následně tedy ještě sečtete 3 + 4 a konečný výsledek bude 7. To už je vaše životní číslo.

Zkuste druhý příklad s použitím narozenin 26. 12. 1989. Budete sčítat čísla 2 + 6 + 1 + 2 + 1 + 9 + 8 + 9 a vyjde vám 38. Poté sečtete 3 + 8 a získáte číslo 11, načež sečtete ještě 1 + 1 a vyjde vám životní číslo 2.

Pokud vám vyšlo číslo 11, jste zřejmě vizionáři, Foto: Gorodenkoff  / Shutterstock

ALE! Pokud by vám číslo 11 vyšlo po sečtení číslic z data narození rovnou (místo 38), už byste ho dál neredukovali, protože 11, 22 a 33 patří mezi tzv. mistrovská čísla, která mají svůj vlastní speciální význam. V tomto případě za příklad poslouží třeba datum narození 15. 7. 1973: 1 + 5 + 7 + 1 + 9 + 7 + 3 = 33

Význam mistrovských čísel 11, 22 a 33

Pokud vám vyšlo číslo 11, jste zřejmě vizionáři toužící vylepšit svět, kreativní duše, geniální vynálezci a úspěšní podnikatelé nadaní v marketingu. Neustále něco vymýšlíte či zdokonalujete a hýříte energií, ale pro samou práci zapomínáte na duševní zdraví.

S číslem 22 jste předurčeni k úspěchu podobně jako jedenáctky, ale na rozdíl od nich nepracujete samostatně. Potřebujete mít pod sebou někoho, kdo vám k cestě na vrchol dopomůže. Nechybí vám dravost, soutěživost a kuráž – své vlastnosti však někdy můžete využít k nedobrým účelům.

Číslo 33 naproti tomu nezajímá materiální svět, ale spíše ten duchovní. Máte-li ho, pak jste pravděpodobně výtečnými učiteli a řečníky s darem přesvědčivosti. Vaše intuice vám pomáhá v nelehkých situacích, máte dobré srdce a nesnášíte nespravedlnost.

Zdroje článku: